Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suorganizatorica:

'To nikako nije fešta, nego prosvjed nezadovoljnih građana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči prosvjeda za kurikularnu reformu Andrija Jarak razgovarao je s jednom od organizatorica, Martinom Horvat.

Uoči prosvjeda podrške kurikularnoj reformi, kojeg je ministar Predrag Šustar nazvao feštom demokracije, reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je sa suorganizatoricom prosvjeda, Martinom Horvat iz inicijative Hrvatska može bolje.

Pročitajte i ovo Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 4 protive se centru za migrante Hrvati se pridružili prosvjedu u Sloveniji: "Nitko nas nije ništa pitao" Noćni marš u Zagrebu prosvjed povodom Dana žena FOTO Stigla procjena broja ljudi na Noćnom maršu, objasnili kako su ih prebrojili

Hoće li sutra (srijeda) ovdje biti fešta demokracije ili prosvjed?

Sutra nikako nije fešta, nego prosvjed nezadovoljnih građana i građanki koji zapravo žele poručiti da vladajući trebaju biti odgovorniji prema obrazovanju i da trebaju podržati i osigurati uvjete za obrazovnu reformu za cjelovitu kurikularnu reformu.

Hoće li ovo biti prosvjed protiv vladajućih kako se može čuti ili će to biti prosvjed za bolje obrazovanje u Hrvatskoj?

Sve vlade do sada su pokazale popriličnu neodgovornost prema obrazovanju. Znači svima su im puna usta toga da je obrazovanje prioritet, ali kad treba pokazati, kad treba djelovati stvarno svi su stvarno razočarali u tom smjeru. I zato ne vidimo druge nego da im kao građani i građanke, a okupljamo stvarno puno zainteresiranih, i roditelja i mladih i udruga i sindikata, trebamo im pokazati da obrazovanje mora biti ancionalni prioritet koji je veći do svake vlade i puno će duže trajati. On je od javnog interesa za sve nas.

Kako ste doživjeli sastanak u Uredu predsjednice, pomirljive tonove?

Lijepo da se vodi neki dijalog, međutim mi smo već više puta čuli pomirljive tonove, čuli smo informacije da reforma ide dalje pa nakon toga ponovno stopiranje. Ono što sada definitivno želimo, mislimo da kao građani moramo poručiti da je bilo dosta toga loptanja, dosta zakulisnog bilo popuštanja političkim pritiscima ili određenim interesnim grupama već da želimo stvarno obrazovnu reformu i da želimo da podrška bude stvarna. I financijska i ljudska u smislu administrativne službe ministarstva, da nema korak naprijed, natrag dva.

Inače na Trgu traju priprema za sutrašnji prosvjed, a organizatori očekuju dolazak između 10 i 20 tisuća ljudi. Prosvjedovat će se u 13 hrvatskih gradova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene