457810
457810
457810
457810
457810

Hrvatska još nije dobila odgovor na diplomatsku notu Sloveniji: "Podižemo stvari na višu razinu"

  • , 21.11.2016., 13:08
  • Autor:
  • komentara

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier kazao je kako je Hrvatska uputila diplomatsku notu Sloveniji zbog podizanja žičane ograde uz rijeku Čabranku na teritoriju koji je katastarski hrvatski.

 
 
 
 
Ministar Stier najavio je kako će se nakon diplomatske note stvari podići na ministarsku razinu (Video: Dnevnik.hr)
Ministar Stier najavio je kako će se nakon diplomatske note stvari podići na ministarsku razinu (Video: Dnevnik.hr)

"Čim smo saznali za to, 16. studenoga, uputili smo diplomatsku notu slovenskoj strani, a sada ćemo to, pošto nismo dobili odgovor, podići na ministarsku razinu", rekao je Stier novinarima u Zagrebu.

On 25. studenoga putuje u službeni posjet Sloveniji.

"Neću prejudicirati kakav će biti ishod toga razgovara, o tome ćemo izvijestiti hrvatsku javnost i vladu", kazao je Stier.

Slovenska strana prije nekoliko je dana postavila nosače za žičanu ogradu uz rijeku Čabranku, pokraj sela Plešca i Zamosta, blizu Čabra. Mještani tvrde da su nosači postavljeni na području koje je katastarski hrvatsko.

Odgovarajući na pitanje o mogućem novom valu izbjeglica, Stier je kazao da je ključno imati otvoren dijalog s Turskom jer je to od vitalne važnosti u suočavanju s tim izazovom.

"Važna je i suradnja sa susjednim zemljama koje su nekad bile na tzv. balkanskoj ruti, bitno je da je ta ruta zatvorena da se suzbije krijumčarenje ljudi, da se kontroliraju granice, da se ispune sve obaveze koje imamo prema međunarodnom pravu, ali i da se osigura sigurnost naših građana", rekao je Stier, naglasivši još jednom da je suradnja EU-a i Turske ipak u tome ključna, odnosno kontrola granice Turske i Grčke.

Izrazio je i uvjerenost da će kandidati iz obitelji Europske pučke stranke (EPP), Angela Merkel u Njemačkoj i pobjednik konzervativnih predizbora u Francuskoj (Francois Fillon ili Alain Juppe) pobijediti i na izborima koji slijede u tim zemljama u idućoj godini, a smatra ih važnim za budućnost Europe. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se