457675
457675
457675
457675
457675

Slovenci ne odustaju: Žicu na granici sad podižu i na - hrvatskom teritoriju!

  • , 20.11.2016., 07:32
  • Autor:
  • komentara

Slovenci opet postavljaju žičanu ogradu na granici s Hrvatskom nedaleko od Čabra u Gorskom kotaru. Kao da im nije dovoljno muka već i od same žice, sad su, žale se mještani, Slovenci žicu počeli postavljati i na - hrvatski teritorij. Zbog toga su pisali Vladama u Zagrebu i Ljubljani, no odgovor, bar za sada, nisu dobili.

 
 
 
 
Nova ograda na hrvatsko-slovenskoj granici (Video: Dnevnik Nove TV)
Nova ograda na hrvatsko-slovenskoj granici (Video: Dnevnik Nove TV)

Nosači ograde koji se postavljaju uz rijeku Čabranku uzbudili su mještane Plešca i Zamosta. Tok rijeke većim je dijelom granica dviju država, no na tom mjestu Hrvatskoj pripada desetak hektara na drugoj obali rijeke.

'Normalno da smo protiv ove žice i neka već jednom Ljubljana i Zagreb riješe svoje probleme i ne moraju ove ljude ovdje kočiti i zaratiti', kaže Leonard Vesel iz ŠRD-a 'Čabranka'.

'Mislim da nije raščišćeno to između Hrvatske i Slovenije. Trebalo bi, ako već ide na takav nivo, da oni po svojim parcelama postavljaju a ne po hrvatskim', smatra Branko Kovač iz Zamosta.

Branko i drugi stanovnici Zamosta kada obilaze svoju zemlju moraju imati osobne dokumente.

'Ako hoćemo na svoje moramo prijeći slovensku granicu'. 

Slovenska strana ne odustaje od postavljanja panel ograde na hrvatskom teritoriju s druge strane rijeke Čabranke.

'Ogorčeni smo što se dešava. Pokušali smo i razgovarali prema gradu Čabru međutim, izgleda da nećemo ništa uspjeti', požalio se Blaženko Ožbolt, predsjednik MO Plešce. 

Pisali su i Ljubljani i Zagrebu.

'Ja sam postavio pitanje i slovenskom ministru, pisali smo na policiju... Svi nekako kao da se boje. Ništa, nikakvog odgovora', kaže Branko Kovač.

Što će učiniti službeni Zagreb? Odgovor nismo dobili. No, doznajemo da Vlada radi na slučaju. Mještani su ogorčeni.

'Onda ovdje neka se napravi nacionalni park a mi ćemo biti Indijanci za turiste'.

Kiša, jugo i nabujala rijeka zaustavili su podizanje ograde. Čabrani se nadaju da je to prilika za razgovor i dogovor slovenskih i hrvatskih političara.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se