Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE ŽELE PROGNOZIRATI

HGK o Agrokoru: ''Pustimo stručnjake da odrade posao''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se čeka plan likvidnosti Agrokora kako bi koncern mogao podmiriti obvaeze prema brojnim domaćim dobavljačima.

Na burzi bolje stanje nego u srijedu. "Dionice iz sastava koncerna Agrokor u četvrtak su ostvarile mješovitu izvedbu dok su Jamnica i Ledo pali, Belje i Zvijezda su ostvarili rast cijene", kaže Sanda Kuhtić Nalis sa Zagrebačke burze.

Poruku podrške poslao je jedan od najvećih dobavljača, vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi. "Da li je naš interes kao velikog partnera Agrokora da i dalje snabdijevamo robom, da surađujemo na obostranu korist i zadovoljstvo, odgovor je da. Ako mi kao poslovni subjekt možemo pridonijeti stabilizaciji Agrokora sigurno, štiteći svoje interese, da ćemo napraviti maksimum", kaže Tedeschi.

Pročitajte i ovo Premijer tvrdi da nije znao za tajne sastanke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nije mu stao u obranu Plenković tvrdi kako nije ništa znao o tajnim sastancima Marića i Todorića: "On će sam to objasniti" Slika nije dostupna slučaj agrokor Todorić tvrdi da se tajno sastajao s ministrom Marićem: "Pretpostavljam da je bio ozvučen, volio bih da puste snimke"



Iz Udruge poslodavaca kažu da ne žele komentirati slučaj jer nemaju dovoljno informacija i pozivaju da se u javnost ne puštaju špekulacije i nagađanja koja mogu nanijeti štetu u ovoj situaciji.

I iz Hrvatske gospodarske komore slična poruka. "Izjave koje bi išle u smjeru nekakvih prognoza, brzih rješenja bi bile zapravo spekulativne. Ono što je potrebno je dobro sagledati situaciju i napraviti dobar plan za restrukturiranja i likvidnosti", kaže Ema Culi, direktorica sektora za trgovinu HGK.

Trebaju se, apeliraju iz Komore, smiriti tenzije u javnosti i pustiti poslovne stručnjake da odrade posao.

Inače, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerava Zdravko Marića, ministra financija, protiv kojeg su stigle tri prijave jer je prije Vlade bio zaposlenik Agrokora.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene