Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupa, a bacamo je

Hrvati godišnje bace stotinjak kilograma hrane u smeće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrana je skupa, ali je ipak bacamo. I to u velikim količinama. Zvuči nevjerojatno, ali svaki građanin Hrvatske u smeću ostavi tisuću kuna na godinu.

Kuhamo je, pečemo, pržimo. Jedemo barem 3 obroka na dan. Žena u prosjeku unese 2000 kalorija. Muškarac oko 2500.I dok jedni paze na ono što jedu, svaki 7. čovjek na svijetu ne zna hoće li imati dovoljno hrane da preživi dan. 5 milijuna djece mlađe od 5 godina svake godine umire zbog neishranjenosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potpisani važni sporazumi Dok jedni gladuju, drugi je bacaju u smeće: Kad će Hrvatska dobiti banku hrane? Hrana - 3 Nečije smeće je drugima obrok Bacamo tisuće tona hrane, a mnogi žive na rubu siromaštva: "Kada vidim ta nakrcana kolica, ja se pitam koliko njih to može pojesti"

>> Bacate li hranu?

Najviše gladnih je u Aziji i na Pacifiku, u Africi južno od Sahare i u Latinskoj Americi. Hrane ima dovoljno. Problem je raspodjela i siromaštvo. Da je ima dovoljno, govori i to da u kontejnerima i smeću samo u Hrvatskoj na godinu završi hrane vrijedne 4 milijarde kuna. Građanin baci stotinjak kilograma ili 930 kuna.

Hrvatska je druga zemlja u Europi po broju poljoprivrednika u radno aktivnom stanovništvu. Pomislio bi čovjek da možemo hraniti cijelu Europsku uniju, no uvozimo sve: od mesa do češnjaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene