Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izabran na natječaju

Hrvat piše haiku za japanske čajeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijuni Japanaca čitaju haiku poeziju profesora iz Pule! Stihovi koje potpisuje glavni akter naše priče otisnuti su na ambalaži najprodavanijeg zelenog čaja u Japanu.

Haiku profesora Dejana Pavlinovića otisnut je na milijunima boca zelenog čaja diljem Japana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

'Mislim da je to prije svega jedno priznanje hrvatskom haiku izražaju', kaže profesor Pavlinović, koji se tom izražaju posvetio posljednje tri godine. Kaže kako mu je haiku pomogao da bolje spozna i pronađe neke stvari unutar sebe.

Dejanovu vrijednost spoznali su i Japanci među tisućama prijavljenih pjesnika. No na natječaju ima mjesta samo za najbolje.

Iako je , kaže, strog prema svojim stihovima oni mu daju slobodu. 'Haiku svijet je rekao bih jedna paralelna stvarnost u odnosu na ovu ponekad surovu', kaže Pavlinović.

Jer sve što se definira, kaže, gubi svoju vrijednost. Stoga ne preostaje drugo nego da sami otkrijemo što je pjesnik htio reći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene