Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravlja aktivnosti DORH-a i USKOK-a

Hoto grupa dostavit će u ponedjeljak dokumentaciju u slučaju 'Cvjetni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hoto grupe danas su priopćili kako će u vezi s projektom 'Cvjetni', u ponedjeljak, 24. svibnja, dostaviti svu relevantnu dokumentaciju nadležnim tijelima: Državnom odvjetništvu, USKOK-u, Vladi i Saboru, Ministarstvu pravosuđa i Delegaciji Europske komisije u RH jer im je, kako navode, od primarnog interesa da se odmah utvrde sve relevantne činjenice.

U priopćenju navode kako su iz događaja u Varšavskoj ulici zaključili da je projekt 'Cvjetni' postao sredstvo političke borbe pa će, najavili su, istu dokumentaciju dostaviti SDP-u i HDZ-u. 'Uvjereni smo da će vladavina prava i u tom slučaju prevladati u odnosu na revolucionarne metode i zakon ulice', navode iz Hoto grupe.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

>> Horvatinčić ne može još graditi rampu u Varšavskoj

Napominju i kako su sve svoje dosadašnje projekte započeli, proveli i dovršili isključivo na temelju odgovarajućih dozvola izdanih od strane nadležnih tijela i to nakon zakonom provedenog postupka što će činiti i u daljnjem poslovanju. Pozdravljaju aktivnosti Državnog odvjetništva i USKOK-a koje su, kako navode, saznali iz novinskih članaka.

Riječ je o tome da je Državno odvjetništvo u vezi rušenja starih odnosno izgradnje novih objekata na Cvjetnom trgu dodatno zatražilo provođenje inspekcijskog nadzora s aspekta Zakona o zaštiti kulturnih dobara, dok je USKOK na temelju prijava Zelene akcije i Prava na grad zatražio od policije provođenje kriminalističkih istraživanja u cilju utvrđivanje moguće kaznene odgovornosti prilikom izdavanja dokumentacije za izgradnju objekata na Cvjetnom trgu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene