Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugostiteljstvo i turizam u koncesiju

Plitvice prema američkom modelu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vlade stiže još jedan prijedlog! Hotelijerstvo i ugostiteljstvo u nacionalnim parkovima, Vlada želi dati u koncesije.

Prijedlog je to ministra turizma Veljka Ostojića. Takvi objekti pokazali su se isplativima, što se vidi i po pozitivnom poslovanju nacionalnih parkova poput Plitvičkih jezera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragičan slučaj u SAD-u Žena pala u nacionalnom parku s visine od 150 metara: Njezin je partner spašen, njoj nije bilo pomoći Jato pataka Državna geodetska uprava Proveden projekt EPPR kojim su vanjske granice zaštićenih područja prenesene na katastarske planove

Upravitelji parkova stoga upozoravaju da koncesioniranje hotelskih i drugih objekata treba provesti s oprezom i nužnom javnom raspravom. Ministar vjeruje da će davanje objekata u koncesiju pomoći parkovima.

'Ne radi se ni o kakvoj privatizaciji već jednostavno preciznom reguliranju međusobnih prava i obaveza, odnosno pojednostavljeno, hoteli će plaćati koncesijsku naknadu koja će biti korištena za daljnju zaštitu i kvalitetniju zaštitu prirode i ostalih resursa nacionalnih parkova', rekao je ministar turizma Veljko Ostojić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene