445536
445536
445536
445536
445536

VIJESTI ZA PODUZETNIKE Dostupno je 2,5 milijardi kuna, a pustit će se i 120 milijuna kuna jeftinih kredita

  • , 04.08.2016., 12:10
  • Autor:
  • komentara

O mogućnostima za hrvatske poduzetnike danas je govorio resorni ministar Darko Horvat.

 
 
 
 
Darko Horvat (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Darko Horvat (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Tehnički ministar obrta i poduzetništva, Darko Horvat, danas je pojasnio kako u ovom trenutku za hrvatske poduzetnika postoje otvoreni natječaji u vrijednosti u ukupnom iznosu 2,5 milijardi kuna iz kojih poduzetnici mogu izvući bespovratna sredstva u određenom postotku.

Za male i srednje poduzetnike trenutno je dostupno 860 milijuna kuna, 305 milijuna je za poduzetnike u sektoru turizma, 23 milijuna osigurano je za E-impuls, natječaj za nove inovativne ideje.

18 milijuna kuna osigurano je za sufinanciranje deficitarnih zanimanja kroz 9000 stipendija. Trenutno se finaliziraju i tri nova poziva među kojima su oni za žene poduzetnice te za poduzetnike s invaliditetom.

U rujnu kreću i novi natječaji, među kojima i onaj za poticanje pojavljivanja naših poduzetnika na stranim sajmovima.

Ukupno će se iz strukturnih fondova moći povući 2,5 milijardi kuna, a pustit će se i 120 milijuna kuna jeftinih kredita koji će biti praćeni državnim jamstvima.

Horvat naglašava i važnost dijaloga s poduzetnicima te općenito komunikacije politike s realnim sektorom.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se