Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poticanje realnog sektora

VIJESTI ZA PODUZETNIKE Dostupno je 2,5 milijardi kuna, a pustit će se i 120 milijuna kuna jeftinih kredita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O mogućnostima za hrvatske poduzetnike danas je govorio resorni ministar Darko Horvat.

Tehnički ministar obrta i poduzetništva, Darko Horvat, danas je pojasnio kako u ovom trenutku za hrvatske poduzetnika postoje otvoreni natječaji u vrijednosti u ukupnom iznosu 2,5 milijardi kuna iz kojih poduzetnici mogu izvući bespovratna sredstva u određenom postotku.

Pročitajte i ovo Godina dana nakon uhićenja Darka Horvata - 1 Život ide dalje Godina dana afere po babi i stričevima, a gdje su danas osumnjičeni? "Mislim da je tu zalutao iz čiste zabune" Presuda: Ilustracija - 2 Odluka Optužnog vijeća Afera Po babi i stričevima: Odbijeni prijedlozi obrane bivših ministara za izdvajanje dokaza

Za male i srednje poduzetnike trenutno je dostupno 860 milijuna kuna, 305 milijuna je za poduzetnike u sektoru turizma, 23 milijuna osigurano je za E-impuls, natječaj za nove inovativne ideje.

18 milijuna kuna osigurano je za sufinanciranje deficitarnih zanimanja kroz 9000 stipendija. Trenutno se finaliziraju i tri nova poziva među kojima su oni za žene poduzetnice te za poduzetnike s invaliditetom.

U rujnu kreću i novi natječaji, među kojima i onaj za poticanje pojavljivanja naših poduzetnika na stranim sajmovima.

Ukupno će se iz strukturnih fondova moći povući 2,5 milijardi kuna, a pustit će se i 120 milijuna kuna jeftinih kredita koji će biti praćeni državnim jamstvima.

Horvat naglašava i važnost dijaloga s poduzetnicima te općenito komunikacije politike s realnim sektorom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene