Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje zapinje?

Žive na rubu očaja, u hororu i među žoharima, a sve zbog jedne susjede: "Smrad u cijeloj zgradi... Pet dezinsekcija je odrađeno", "Cijepa drva usred noći"

Aktualno Galerija Stanari na rubu očaja Stanari na rubu očaja Foto: DNEVNIK.hr Igor, prvi susjed Igor, prvi susjed Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Igor Domagoj Mikić i Igor Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +1 Predstavnik stanara Galerija 1/6 >>
Već nekoliko mjeseci stanari jedne zagrebačke zgrade - u kojoj je više desetaka stanova - muku muče sa životnim navikama jedne susjede. Stan je pretvorila doslovno u odlagalište otpada, hodnicima se širi nesnosan smrad, pa suživot iz dana u dan postaje nemoguć.

Gdje zapinje u rješavanju problema, otkriva reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Ljudi su doslovno na rubu očaja. Zagrebačke institucije klasično prebacuju lopticu odgovornosti. Na poslani upit Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo upućuje na Centar za socijalnu skrb i policiju. Iz Centra se nisu oglasili.

Predstavnik stanara otkrio je kako izgleda život u njihovoj zgradi.

"Pa, nažalost, suživota nema. Situacija je kulminirala do te razine da su žohari po cijeloj zgradi, pet dezinsekcija je odrađeno i nije bilo nimalo pomoći, smrad ne samo na tom katu nego u cijeloj zgradi, a potencijalni izvor zaraza. U svakom slučaju horor, a kako ste sami rekli, zovemo institucije i nitko nas ne doživljava", ispričao je Ivan Augustin.

Zato su se odlučili javno istupiti.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić Aktualna tema Kome više vjerujete, Vladi ili Todoriću? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"Ovdje je 120 stanova, 210 ljudi, velika smo zgrada i ima problema, ali ni blizu ovoga što se dogodilo. Trenutačno je dovelo do te razine da smo mi prisiljeni vas zvati u pomoć da vi pokucate na vrata, svi zajedno onima koji su odgovorni, a to je, po informacijama koje smo dobili, prvenstveno Centar za socijalnu skrb", pojasnio je.

Stanari su pokušali i sami riješiti problem s gospođom.

"Pokušaj komunikacije neuspio, ne samo do mene nego i od susjeda. U X navrata, zaista smo dali sve od sebe", poručio je.

Susjed Igor potvrdio je da je suživot u zgradi težak.

"Ona zna usred noći cijepati drva i ložiti peć koja nije atestirana i nije spojena na dimnjak, ili jest, ali mi to ne znamo jer nitko nema pristup", otkrio je.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić Gost Dnevnika Nove TV Ivica Todorić o arbitraži za Agrokor: "Plenković ne spava, ja vas uvjeravam." Otkrio i kada će predstaviti svoju stranku

Sve čudi zašto pali peć kada je zgrada spojena na toplanu.

"Kada će institucije reagirati. Je li potrebno da dođe do zapaljenja stana, njezina ili stanova pored pa da bude neka reakcija?" pita se susjed.

Stanari tako mole institucije za pomoć za gospođu, a time i za sebe.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene