Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahuktava se kampanja

Hoćemo li gledati sučeljavanje Karamarka i Milanovića? Jedan od njih dvojice kaže - ne baš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva velika bloka, i njihovi čelnici, i danas su odgovarali novinarima hoće li se sučeliti pred TV kamerama. Predsjednik HDZ-a želi sučeljavanje s timovima, a predsjednik SDP-a želi sučeljavanje samo premijerskih kandidata.

Predsjednik HDZ-a poziva na sučeljavanje gospodarskih timova. 'Gospodin Milanović uporno nudi sebe, a ne nudi nikakav program, narod će nas upoznat, narod nas već jako dobro zna, a njega su upoznali kroz ove četiri godine.100 tisuća iseljenih, 80 tisuća radnih mjesta, u Zagrebu samo 60 tisuća obrta', rekao je Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Tvrde u priopćenju da je u SDP-u ukorijenjen recidiv totalitarizma i to zbog SDP-ove poruke da je, citiramo, jedan odgovoran za državu.

'Znači opet se moramo svađati, to je logika svega? Ja već pola godine ponavljam jedno te isto, premijer je najodgovornija osoba u hrvatskoj, premijer nije ćaća, nije bog, nije osoba koja RH drži u ruci ali je najodgovornija osoba u Hrvatskoj', kaže premijer Zoran Milanović.

'HDZ-u je netko prodao program i prevario ih. To je strašno'

Sučeljavanje je demokratski standard, tvrdi Milanović, i obveza prema biračima. 'Radi se o najozbiljnijem poslu u RH, i radi se o dvije osobe, Karamarku ili meni, koji će nakon izbora doći predsjednici sa 77 ili više mandata, to je cijela filozofija. Ja sam otpočetka iskren, a HDZ nudi kukavičje jaje', rekao je Milanović.

Na pitanje što je toliko neobično u sučeljavanju s protukandidatom, šef HDZ-a odgovara. 'Neobično zato što se to nikad ne događa, to bi bio presedan. Kad se to do sad događalo, predsjednički kandidati da, Što su uopće kandidati za premijera? Tko je kandidat za premijera? Halo? Pustimo da se stvari odvijaju, ajmo programe stavit na stol, da vidimo što su napravili. I što nudimo', kaže Karamarko.

Boji li se sučeljavanja, odgovara kako se radi o glupostima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene