Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitka za radna mjesta

Hoće li idući mjeseci donijeti neizvjesnost s isplatom plaća?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupština Splitsko-dalmatinske županije prihvatila je zaključak da se može sačuvati temeljna brodograđevna djelatnost i nakon privatizacije te da treba očuvati što je moguće više radnih mjesta u brodogradnji.

'U privatizaciji i restrukturiranju treba voditi računa o osiguranju financiranja uz uvjet očuvanja što više radnih mjesta' navedeno je u zajedničkom zaključku skupštinskih vijećnika. Pritom je istaknuto da pitanje brodogradilišta nije stvar 'i lijevih ni desnih' nego svih.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

Današnja rasprava o stanju u brodogradnji vodila se na zahtjev vijećnika oporbenih stranaka u Skupštini: SDP-a i HNS-a, a nazočili su i čelnici uprava dvaju brodogradilišta u toj županiji: 'Brodosplita' Domagoj Klarić i 'Brodotrogira' Mateo Tramontana, te predstavnici sindikata dvaju dalmatinskih brodogradilišta.

Prije nego je prihvaćen zajednički zaključak vijećnici HDZ-a i SDP-a u raspravi su iznosili suprotna mišljenja o privatizaciji i preustroju brodograditeljstva. Vijećnici HDZ-a su podupirali Vladina nastojanja da se, kako su isticali, 'brodograđevna industrija održi na zdravim nogama', a vijećnici SDP-a su, pak, izražavali strah da bi Vladin plan privatizacije i restrukturiranja mogao završiti, kako su naglašavali, 'kupnjom brodogradilišta samo radi vrijedna zemljišta koje će se prenamijeniti, a brodograditeljsjka industrija ugasiti'.

U raspravama je upozoravano kako je najveća briga 'Brodosplita' i 'Brodotrogira' nelikvidnost u poslovanju te bi se u idućih nekoliko mjeseci mogli suočiti s nemogućnošću da isplaćuju plaće zaposlenicima.

Predstavnici sindikata 'Brodosplita', koji su nazočili sjednici Županijske skupštine, najavili su da će u idući ponedjeljak u krugu poduzeća organizirati štrajk kojim, kako su rekli, žele upozoriti Vladu da ne prihvaćaju zamisli o mogućoj prenamjeni dijela brodogradilišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene