Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet radili telefoni

Vlada na telefonskoj sjednici odobrila nove uvjete kredita HŽ Cargu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada RH još je jednu sjednicu održala telefonski.

Vlada Republike Hrvatske održala je danas, 27. lipnja 2016. godine, telefonsku sjednicu, na kojoj je donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o davanju suglasnosti društvu HŽ Cargo d.o.o. za kreditno zaduženje kod zajednice ponuditelja Hrvatske poštanske banke d.d., Zagreb i Croatia banke d.d., Zagreb, radi financijske konsolidacije Društva i radi zbrinjavanja radnika te Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o davanju državnog jamstva u korist zajednice ponuditelja Hrvatske poštanske banke d.d., Zagreb i Croatia banke d.d., Zagreb, za kreditno zaduženje društva HŽ Cargo d.o.o., radi financijske konsolidacije Društva i radi zbrinjavanja radnika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Naime, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 10. travnja 2014. godine dala suglasnost društvu HŽ Cargo za kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke d.d., Zagreb i Croatia banke d.d., Zagreb, u ukupnom iznosu od 250.000.000,00 kuna, u svrhu financijske konsolidacije u iznosu od 120.000.000,00 kuna i financiranja zbrinjavanja viška radnika u iznosu od 130.000.000,00 kuna, koje se osiguralo jamstvom RH u ukupnom iznosu. Vlada je na sjednici održanoj 30. srpnja 2015. godine dala suglasnost društvu HŽ Cargo d.o.o. za reprogram istog kreditnog zaduženja u ukupnom iznosu od 250.000.000,00 kuna, te se I. Dodatak Ugovora o kratkoročnom kreditu između HŽ Carga d.o.o. i HPB-a d.d. i Croatia banke d.d. osigurao također jamstvom RH.

Društvo se još uvijek nalazi u procesu restrukturiranja i financijske konsolidacije te se suočilo s nemogućnošću vraćanja kratkoročnog kredita. Banke nisu izvršile prisilnu naplatu budući da je Društvo pokrenulo pregovore s bankama kako bi refinanciralo postojeću glavnicu kratkoročnog kredita u dugoročni kredit. Time se neće povećati kreditna zaduženost Društva, niti će se ugroziti održivost jer Društvo ima likvidni potencijal koji omogućava plaćanje mjesečnih anuiteta dugoročnog kredita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene