Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak pretkampanje

Vrdoljak: Rak populizma širi se Slavonijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak, najavio je danas u Osijeku da oko 3.000 članova njegove stranke HNS od sutra u Osječko-baranjskoj županiji kreće u pretkampanju.

Potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak najavio je danas u Osijeku da oko 3.000 članova stranke u Osječko-baranjskoj županiji od sutra kreće u pretkampanju za lokalne izbore, a Predsjedništvo stranke zaključilo je da se najprije otvore razgovori s partnerima iz Kukuriku koalicije.

Na konferenciji za novinare Vrdoljak je kazao kako HNS još nije odlučio o kandidatima za čelnike grada Osijeka i ove Županije, ali se ozbiljno razgovara u kojim opcijama se može nastupiti na izborima.

Posebna je situacija u gradu Osijeku i ovoj Županiji. Nemamo namjeru blokirati rad osječke gradske uprave i gradskih javnih poduzeća, ali nemamo ni namjeru šutjeti i gledati kako se 'rak populizma' širi siromašnom Slavonijom, rekao je Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liste predaju u ponedjeljak Vrdoljak: "HNS će na izborima okupiti Slavonski pokret. Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u, već zdravom razumu" Slika nije dostupna objasnio što je izbor Vrdoljak se žestoko obrušio na Škoru: ''Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?''

>> Vrdoljak: HNS na lokalnim izborima očekuje bolje rezultate nego na prošlim

Dodao je kako je dosta neprijateljstava i negativne energije te da u okolnostima kada veliki broj građana teško živi zbog nezaposlenosti ili slabo plaćenih poslova, u HNS-u drže da nemaju pravo širiti negativnu energiju i populističke poruke kako bi dobili jeftine političke bodove.

Cilj HNS-a je na lokalnim izborima rast od 20 posto u čitavoj zemlji, a u Osječko-baranjskoj županiji i Osijeku i više od 20 posto, kazao je. To očekujemo ne zato što računamo da će neki podbaciti, već zato što kvaliteta organizacije te utjecaj u Vladi i Saboru ne trpi manji rast od 30 posto broja vijećnika i lokalnih čelnika, ustvrdio je Vrdoljak.

Na novinarski upit dolazi li u obzir koalicija s HDSSB-om potpredsjednik HNS-a Vrdoljak je izjavio da će, nakon što HNS pobijedi na lokalnim izborima, "svim normalnim, pristojnim, pametnim i odgovornim ljudima biti otvorena vrata za suradnju". "Politika više nije crno-bijeli svijet, svima koji budu podržavali našu politiku i mogu nam pomoći u bilo kom opsegu, vrata će im biti otvorena, ali uz pravila, koja ćemo mi postaviti", istaknuo je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene