Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posvađali se

Premijerka Kosor ide na sastanak kod Josipovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako doznajemo, Kosor će održati sastanak s predsjednikom Josipovićem u petak u 10 sati.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će konzultacije s parlamentarnim strankama do kraja ovoga tjedna.Tijekom jučerašnjeg dana iz Ureda predsjednika upućeni su pozivi na konzultacije najvećim parlamentarnim strankama, uključujući i HDZ. Do danas u podne upućeni su pozivi svim predstavnicima parlamentarnih stranaka i do sada su sve parlamentarne stranke, osim HDZ-a, potvrdile dolazak.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

Predsjednik Josipović podržava sve oblike političkih konzultacija, uključujući i one koje planira održati predsjednica Vlade RH, o aktualnim temama, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Jadranka Kosor čelnike parlamentarnih stranaka na sastanak u Vladu  pozvala je u četvrtak. 'Taj sastanak, koji sam dogovorila s čelnicima parlamentarnih stranaka, najavila sam još prije nekoliko dana. Razgovarat ćemo o završetku pregovora RH te o ulasku u EU', rekla je premijerka Jadranka Kosor danas tijekom posjeta krapinskoj tvornici Kotka.

Kosor: Ne bi bilo dobro da se predsjednik stavlja na čelo oporbe

Dodala je kako želi vidjeti tko i kako može tome dopridonijeti te istakla kako na toj temi ne može samo Vlada raditi jer se radi o nacionalnom interesu .'Sazvala sam sastanak ni na čiji pritisak. Špekulacije su neistinite i to je još jedan pokušaj kojim se želi udariti, ali to je nevažno. Ja vjerujem da će se većina odazvati na sastanak i da ćemo mi iz Vlade moći prezentirati što smo napravili', rekla je Kosor i natuknula kako je pozive za sastanak poslala jučer.

Tvrdi da se ne slaže s predsjednikom Josipovićem koji misli da bi se prvo trebali održati parlamentarni izbori, a tek tada referendum oko ulaska RH u EU. 'Ne bi bilo dobro da se predsjednik republike prepoznaje kao netko tko zastupa bilo koju stranu. Ne bi bilo dobro da se stavlja na čelo oporbe', rekla je Kosor.

Dodala je kako će ona svakako nastojati razgovarati s predsjednikom o pitanjima reformi i o činjenici da se često govori kako Vlada ne provodi reforme, što nije istina. 'U taj kontekst spada i Zakon o radu, a znamo da ga predsjednik Josipović nije podržao', rekla je premijerka i istakla kako od predsjednika Josipovića očekuje potporu u programu gospodarskog oporavka i potporu u završetku pregovora.

Na upit što misli o sastanku na koji je predsjednik Josipović pozvao čelnike parlamentarnih stranaka, premijerka Kosor je rekla kako nema pojma. 'Ja kao čelnica parlamentarne stranke nisam dobila poziv. Znam jedino za poziv koji sam ja poslala. Svakako da je iznimno važno razgovarati i ja pozivam na razgovor', dodala je.

Je li premijerka Kosor sazvala sastanak nakon što je doznala za Josipovićeve namjere ili se planirala sastati sa čelnicima oporbe još ranije ne znamo, ali je poznato kako odnos premijerke i predsjednika ne blista u posljednje vrijeme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene