Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAZNITI NAPADAČA

HND osudio napad policajca na novinara Dragu Miljuša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u srijedu fizički napad pripadnika splitske policije na novinara portala Index.hr Dragu Miljuša koji se dan ranije dogodio na plaži Obojena svjetlost gdje se muškarac ubio bombom.

"Kolega Drago Miljuš s javne je površine, izvan policije blokade, radeći svoj posao, pratio intervenciju policije na plaži Obojena svjetlost gdje je muškarac prijetio da će se raznijeti bombom, što je, nažalost, na kraju i učinio. Jedan od policajaca počeo je tjerati novinara s mjesta gdje je stajao, prvo riječima, a potom i odgurujući ga te mu je bacio mobitel u more. Potom je drugi policajac, pripadnik interventne postrojbe, udario novinara šakom u glavu srušivši ga na tlo. Kolega Miljuš zbog posljedica udarca potražio je liječničku pomoć", navodi HND u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog napada na novinara Protiv požeškog gradonačelnika policija podnijela prekršajnu i kaznenu prijavu Slika nije dostupna Na Kvatriću HND: Novinar Domagoj Margetić napadnut i pretučen u središtu Zagreba

HND podsjeća kako već dugo bezuspješno poziva MUP da izvijesti javnost razmatraju li se uošće ozbiljno brojne prijave prijetnji i napada na novinare te kakvi su rezultati eventualnih istraga o tim slučajevima. Umjesto objave tih informacija već nekoliko puta u posljednje vrijeme svjedoci smo verbalnih, pa i fizičkih napada samih policajaca na novinare koji rade svoj posao, ističe ta krovna novinarska organizacija.

HND zahtijeva da se slučaj napada policajca na Miljuša hitno istraži i napadač adekvatno kazni te da budu objavljeni podaci o rezultatima prijava ostalih napada na novinare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene