Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detaljni podaci o službenim putovanjima

Pogledajte gdje su putovali i koliko su trošili guverner Vujčić i njegovi suradnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon brojnih prozivki za rastrošnost i kritika na račun službenih putovanja guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Borisa Vujčića i njegovih suradnika, HNB je objavio podatke o službenim putovanjima od 2012. do siječnja 2017. godine.

Guverner Boris Vujčić je u prošloj godini bio na 51 putovanju, a ukupni trošak dnevnica, prijevoza i smještaja iznosio je 477.112 tisuća kuna. Iskazani troškovi umanjeni su za iznos refundacije organizatora. Vujčić je uglavnom putovao u europske zemlje, ali bili su tu i Kina, New York, Kazahstan.

Putovali su i guvernerovi suradnici, ali ipak u manjoj mjeri. Zamjenik guvernera Relja Martić bio je na dvostruko manje putovanja od Vujčića, a troškovi dnevnica, prijevoza i smještaja su iznosili 225.638 kuna. Šest viceguvernera je na svoja službena putovanja potrošilo ukupno 437.687 kuna.

Pročitajte i ovo HNB izdaje kovanice povodom 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić 150. obljetnica rođenja U čast slavne spisateljice HNB izdaje posebne kovanice: Evo koliko treba izdvojiti za njihovu kupnju Boris Vujčić, guverner HNB-a Pad BDP-a 15 posto Guverner HNB-a Boris Vujčić objasnio donosi li drugi val korone rast otkaza: "Ne treba previše strašiti ljude"

Godinu dana ranije, dakle 2015. godine, guverner Vujčić je potrošio na svojim putovanja otprilike istu sumu - 457.386. Otkada je 2012. preuzeo vodstvo HNB-a, Boris Vujčić i njegovi suradnici na putovanja su potrošili nešto manje od pet milijuna kuna.

Kada je Vujčić sredinom 2012. godine preuzeo funkciju, HNB je te godine na službena putovanja potrošio 609.026 kuna, sljedeće godine 1,06 milijuna kuna, a 2014. godine 1,078 milijuna kuna. U 2015. je iznos bio nešto manji - oko 987 tisuća kuna. Lani je pak potrošeno najviše - 1,14 milijuna kuna.

Više pogledajte u tablicama.


 

 

 

 

 

 

putovanja_rukovodstvo_2012 by Anonymous 8oitboS on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene