Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj otkrilo Provjereno

Liječnička komora oglasila se o slučaju iz Obrovca, pogledajte što su poručili (i na koga su prebacili lopticu)

Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2
Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno
Hrvatska liječnička komora (HLK) ocijenila je u četvrtak kako se u rješavanje slučaja ordinacije obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu, gdje kao medicinska sestra radi osoba koja nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad, treba uključiti Ministarstvo zdravstva, s obzirom na to da zdravstvena inspekcija ima sve potrebne ovlasti utvrđivanja činjeničnog stanja.

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Pogledajte cijelu priču o liječniku i medicinskoj sestri iz Obrovca.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dan obitelji - 1 kakva ljubav Što čini obitelj? Mama, tata, djeca... samo zajednička krv i geni? E, pa ne! Provjereno: problemi na Murteru - 5 Priča provjerenog Afera ilegalnog kampa na hrvatskom otoku: "Gorim iznutra. Najradije bih srušio sve ovo ovdje…"

"Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti. Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra", navodi se u priopćenju HLK.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon provjere Registra objavila je u četvrtak da ženska osoba koja se u ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad. Komora je priopćila kako je zatražila podatak od Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre, s obzirom na to da im je u telefonskom razgovoru rekao kako "gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji".

Veronika Pecolaj predstavlja se kao medicinska sestra iako, kako se navodi, ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu. (Hina) 

Propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene