457977
457977
457977
457977
457977

ZBOG JAKIH KIŠA PROCURIO KROV KBC-a RIJEKA Hitno preseljene majke s dojenčadi

  • , 22.11.2016., 16:03
  • Autor:
  • komentara

Riječko gradsko komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. na svojim je web-stranicama danas objavilo kako se do daljnjeg preporuča prokuhavanje vode namijenjene za piće.

 
 
 
 
 
Zbog obilnih kiša procurio krov riječkog KBC-a (Video: Vijesti u 14 h)
Zbog obilnih kiša procurio krov riječkog KBC-a (Video: Vijesti u 14 h)

Trinaest majki s dojenčadi rano jutros preseljeno je s četvrtog kata riječke ginekologije na druge katove istog odjela zbog propuštanja vode s krova zgrade i kratkih spojeva koje je u dodiru s elektroinstalacijom izazvala voda.

Uz ginekologiju, koja je najnovija zgrada riječkog KBC-a, a izgrađena je prije više od 30 godina, krov je propustio i na odjelu za transfuzijsku medicinu, gdje se čuvaju zalihe krvi.

"Poduzeli smo odgovarajuće korake da životi naših najdražih, novorođene djece i majki, ne dođi u opasnost, i ovaj dio smo ispraznili. Struja je isključena i sad će se pristupiti sanaciji čim prestane kišiti", rekao je Herman Haller, pročelnik odjela ginekologije u riječkom KBC-u.

Obilna kiša koja pada zadnjih dana na riječkom području uzrokovala je niz poteškoća, od prometnih do infrastrukturnih. Gradsko komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. na svojim je web-stranicama danas objavilo kako su oborine uzrokovale zamućenje svih izvorišta koja su u funkciji javne vodoopskrbe i riječkog prstena te istaknulo kako se do daljnjeg preporuča prokuhavanje vode namijenjene za piće.

Ističu kako je isporučena voda mikrobiološki ispravna, ali unatoč poduzetim mjerama moguća je njena zamućenost.

Dodali su i kako se u koordinaciji sa sanitarnom inspekcijom Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ kontinuirano provodi monitoring zdravstvene ispravnosti vode u vodoopskrbnom sustavu te poduzimaju sve potrebne aktivnosti radi normalizacije stanja u vodoopskrbi.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se