Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

HGSS UPOZORAVA:

FOTO 'Ovako se NE IDE NA BIOKOVO! Ovo je APSOLUTNO NEPRIKLADNA oprema!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HGSS je fotografijom rumunjskih turista upozorio građane i turiste kako da NE IDU na Biokovo. Naime, nekoliko sati nakon ove romantične fotografije Rumunje su navečer morali spašavati.

Objavljenom fotografijom na Twitteru HGSS je slikovito upozorio svih kako da ne idu na Biokovo i ne podcjenjuju prirodu. 'Ovako se NE IDE NA BIOKOVO! Ovo je APSOLUTNO NEPRIKLADNA oprema za Biokovo! Snimljeno jutro! Eto, tako se TO dogodi', napisali su uz fotografiju rumunjskih turista koje su nekoliko sati nakon njihovog fotografiranja morali spašavati.

Pročitajte i ovo Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 2 na teren izašli i vatrogasci "Bio je osuđen na poziv u pomoć": Turist bez opreme, hrane i vode zalutao na Biokovu, spasili ga HGSS-ovci

Podsjetimo, ekipa Hrvatske gorske službe spašavanje (HGSS) Makarske uspjela je oko 20 sati pronaći izgubljene rumunjske turiste na području Biokova, iznad mjesta Bast, na nadmorskoj visini od 1130 metara.

Oni su se jučer ujutro uputili na Svetog Iliju na Biokovu i zalutali, a popodne su mobitelom zatražili pomoć posredstvom centra 112. Njihova dojava je odmah proslijeđena HGSS-u, koji je krenuo u potragu na taj opasni teren između Sv. Ilije i sela Bast. Inače na istom području gdje se danas izgubio rumunjski bračni par prošlog tjedna odvijala se velika potraga HGSS-a za nestalim smrtno stradalim češkim turistom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene