291026
291026
291026
291026
291026

HEP dobio konkurenciju iz Slovenije, pogledajte koliko možete uštedjeti!

  • , 17.06.2013., 13:38
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska elektroprivreda upravo je dobila još jednog konkurenta. Slovenski GEN-I hrvatskim kućanstvima i malim poduzetnicima nudi uštedu do 30 posto, a korisnike vabi besplatnom strujom prvih mjesec dana.

 
 
 
 

Nakon što je početkom mjeseca dolazak na hrvatsko tržište najavio njemački energetski gigant RWE, obećavajući pritom hrvatskim kućanstvima niže cijene električne energije, Hrvatska je elektroprivreda upravo dobila i jeftiniju konkurenciju iz Slovenije.

Tamošnja tvrtka GEN-I, koja je već prisutna na hrvatskom tržištu kao, primjerice, dobavljač struje Gradu Zagrebu i nekim drugim velikim potrošačima, građanima i malim poduzetnicima nudi uštedu do 30 posto, uz jamstvo da se cijena neće mijenjati do kraja 2015. godine.

Mušterije pritom pokušavaju privući promotivnom ponudom u sklopu koje je novim korisnicima struja prvi mjesec besplatna.

>> Nove cijene HEP-ovog konkurenta znat će se za deset dana!

GEN-I na svojoj web stranici 'Jeftina struja' pojašnjava kako se za promjenu dobavljača električne energije ne naplaćuju nikakve naknade ili penali, a također nema ni fizičke intervencije u mreži, kao ni ograničenja s ugovorom.

Ušteda u garsonijeri

Premda je za izračun moguće uštede u pojedinom kućanstvu najbolje nazvati informativni telefon same tvrtke, GEN-I na svojoj web stranici navodi da je u prvih 12 mjeseci u garsonijeri s dosadašnjim mjesečnim računom u iznosu od 85 kuna moguće, uz jednaku potrošnju, uštedjeti ukupno 49 kuna, odnosno 17 posto.

Ušteda u dvosobnom stanu i velikoj kući

Ušteda u dvosobnom stanu, u kojemu trenutno mjesečni račun iznosi 190 kuna, prema izračunu slovenske tvrtke, iznosila bi 131 kunu ili oko 22 posto. U obiteljskoj kući u kojoj mjesečni račun iznosi 340 kuna, ušteda bi u prvih godinu dana pri istoj potrošnji iznosila 245 kuna ili 24 posto.

U velikoj kući, u kojoj mjesečni račun za struju trenutno iznosi 865 kuna, ušteda bi u prvih godinu dana iznosila 654 kune ili 26 posto.

Njemački RWE svoje bi cijene trebao objaviti sutra, a iz HEP-a zasad nema najava da će eventualnim korekcijama svojih cijena reagirati na dolazak konkurencije.

GEN-I se nada da će do kraja godine u Hrvatskoj imati 20.000 korisnika, do kraja sljedeće godine cilj im je taj broj povećati za novih 50.000, dok 2015. godine kane imati 17 posto udjela u hrvatskom tržištu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se