291026
291026
291026
291026
291026

HEP dobio konkurenciju iz Slovenije, pogledajte koliko možete uštedjeti!

Hrvatska elektroprivreda upravo je dobila još jednog konkurenta. Slovenski GEN-I hrvatskim kućanstvima i malim poduzetnicima nudi uštedu do 30 posto, a korisnike vabi besplatnom strujom prvih mjesec dana.

 
 
 
 
U Hrvatskoj novi distributer električne energije (VIDEO: Vijesti Nove TV)
U Hrvatskoj novi distributer električne energije (VIDEO: Vijesti Nove TV)

Nakon što je početkom mjeseca dolazak na hrvatsko tržište najavio njemački energetski gigant RWE, obećavajući pritom hrvatskim kućanstvima niže cijene električne energije, Hrvatska je elektroprivreda upravo dobila i jeftiniju konkurenciju iz Slovenije.

Tamošnja tvrtka GEN-I, koja je već prisutna na hrvatskom tržištu kao, primjerice, dobavljač struje Gradu Zagrebu i nekim drugim velikim potrošačima, građanima i malim poduzetnicima nudi uštedu do 30 posto, uz jamstvo da se cijena neće mijenjati do kraja 2015. godine.

Mušterije pritom pokušavaju privući promotivnom ponudom u sklopu koje je novim korisnicima struja prvi mjesec besplatna.

>> Nove cijene HEP-ovog konkurenta znat će se za deset dana!

GEN-I na svojoj web stranici 'Jeftina struja' pojašnjava kako se za promjenu dobavljača električne energije ne naplaćuju nikakve naknade ili penali, a također nema ni fizičke intervencije u mreži, kao ni ograničenja s ugovorom.

Ušteda u garsonijeri

Premda je za izračun moguće uštede u pojedinom kućanstvu najbolje nazvati informativni telefon same tvrtke, GEN-I na svojoj web stranici navodi da je u prvih 12 mjeseci u garsonijeri s dosadašnjim mjesečnim računom u iznosu od 85 kuna moguće, uz jednaku potrošnju, uštedjeti ukupno 49 kuna, odnosno 17 posto.

Ušteda u dvosobnom stanu i velikoj kući

Ušteda u dvosobnom stanu, u kojemu trenutno mjesečni račun iznosi 190 kuna, prema izračunu slovenske tvrtke, iznosila bi 131 kunu ili oko 22 posto. U obiteljskoj kući u kojoj mjesečni račun iznosi 340 kuna, ušteda bi u prvih godinu dana pri istoj potrošnji iznosila 245 kuna ili 24 posto.

U velikoj kući, u kojoj mjesečni račun za struju trenutno iznosi 865 kuna, ušteda bi u prvih godinu dana iznosila 654 kune ili 26 posto.

Njemački RWE svoje bi cijene trebao objaviti sutra, a iz HEP-a zasad nema najava da će eventualnim korekcijama svojih cijena reagirati na dolazak konkurencije.

GEN-I se nada da će do kraja godine u Hrvatskoj imati 20.000 korisnika, do kraja sljedeće godine cilj im je taj broj povećati za novih 50.000, dok 2015. godine kane imati 17 posto udjela u hrvatskom tržištu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se