Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U posao krećemo odmah'

Nove cijene HEP-ovog konkurenta znat će se za deset dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HEP je dobio prvog ozbiljnijeg konkurenta na tržištu opskrbe električnom energijom. Njemački div RWE ušao je na hrvatsko tržište i građanima obećava jeftiniju cijenu struje.

Blanki su gotovo svi aparati na struju, ali redovito gleda brojilo i pazi na potrošnju. Na mjesec plaća 113 kuna. 'Preko dana isključim televiziju, isključim kompjuter, to sve što je na stand by-u, da ne trošim, onda po potrebi kad mi treba uključim', kazala je Blanka.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Blagadni pred vratim Božić je sve skuplji, cijena bakalara i do 59 eura po kili: "Pa neki se žale, ali svatko izabere ono što može" Slika nije dostupna Prvi mjesec besplatan! HEP dobio konkurenciju iz Slovenije, pogledajte koliko možete uštedjeti!

Uspjela je uštedjeti 30 kuna na mjesec, a posebno nju i njezinu prijateljicu veseli dolazak nove ponude gdje bi im računi bili niži. 'Ja ću se prebaciti ako je jeftinije jer struja je struja, Dvofazna, trofazna – sasvim je svejedno', kazala je Snježana.

>> STIGLA PRVA KONKURENCIJA HEP-u!

Kolika će biti nova cijena njemačkog diva koji je ušao na hrvatsko tržište - objavit će za 10 dana kada građani mogu odlučiti promijeniti opskrbljivača strujom. 'Za krajnjeg kupca nema promjene žica, nema promjene brojila, nema promjene onog koji očitava brojilo, dakle sve ostaje isto samo mijenjate firmu koji vam isporučuje energiju', kazao je Zoran Miliša, direktor Energija 2 Sustava.

RWE trenutačno opskrbljuje 500 - tinjak korisnika u Hrvatskoj i 16 milijuna Europljana.'Odmah krećemo u novi biznis. Nije to nešto što dolazi, počinjemo odmah', kazao je Karl Kraus, izvršni direktor RWE.

Iako HEP od 2008. ima konkurenciju na tržištu, ovo im je prvi ozbiljniji konkurent. 'Mi pozdravljamo konkurenciju, jer ona sve na tržištu čini efikasnijim, bržim, modernijim i u konačnici uspješnijim', kazala je Mirela Klanac, glasnogovornica HEP-a.

Kome će plaćati cijenu struje Blanki s početka naše priče je svejedno. Zanima je, kao i većinu, samo da su računi niži.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene