Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljen projekt hidroelektrane

HEP brani Omblu: Projekt nije neisplativ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici HEP-a u Dubrovniku su predstavili projekt izgradnje Hidroelektrane Ombla koji bi osim otvaranja novih radnih mjesta riješio i dubrovačke probleme napajanja električnom energijom.

Iako je uvršten u Vladine projekte od državnog interesa, čini se da Europska banka za obnovu i razvoj na projekt gleda drukčije. Navodno ga ocjenjuju visokorizičnim i neisplativim. Predstavnici HEP-a ove su tvrdnje nazvali običnim glasinama.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

'Oni su krenuli u reviziju i postavili su određena pitanja. Oni još nisu razgovarali s autorima projekta, kako se to inače s revizijom odvija. Znači, radi se o nekakvom postupku koji prolazi kroz određene faze i koji ima određene odgovore', smatra Velimir Rajković, član Uprave HEP-a.

Osim bankara, na projekt hidroelektrane u Rijeci Dubrovačkoj lijepo ne gledaju ni ekolozi. Tvrde, gradnja će uništiti podzemnu floru i faunu kao i podzemne špilje. Tijekom izgradnje, tok rijeke Omble bi se preusmjerio, ali prije toga, treba riješiti glavni uvjet - dobiti novi vodozahvat i novu filter stanicu za vodovod Dubrovnik
Filter stanica bi riješila drugi dubrovački problem, nakon svake duže kiše voda postane zamućena i nije za piće.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene