Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana nakon prekretnice

'Ako je Sanader mogao tako otići, i bolje da je otišao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije godinu dana Sanader je napustio politiku bez razloga. Što danas o tome misle Bebić i Hebrang?

'To je za mene bilo veliko iznenađenje nisam se slagao s tim i mislio sam kako ce ostati u politici', rekao je u intervjuu za Novu TV predsjednik Sabora Luka Bebić. 'Prvo sam pomislio kako je riječ o bolesti nisam mislio da se sali jer sam vidio po izrazu njegovog lica da donosi odluku koja mu je teška koja nije odluka iz njegovog srca i po izrazu lica vidio sam da donosi odluku koja je protiv njegove volje', objasnio je u istom intervjuu HDZ-ovac i bivši predsjednički kandidat Andrija Hebrang.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bebić na upit o Sanaderu 'Nitko nije davao nikakve naloge o šibenskom TLM-u' Slika nije dostupna 'Oni koji su sudjelovali u agresiji' Bebić: Optužbe na Šeksov račun u političke su svrhe

Bebić sada kaže kako tada nije vjerovao da ce se bivši premijer Sanader potpuno povuci iz politike. Hebrang sada kaže kako mu se Sanaderov odlazak iz današnje perspektive čini apsolutno kao bijeg ali na naše pitanje da mu je netko 2008. godine došao s izjavom da Sanader odlazi i Kosor dolazi Hebrang se osmjehnuo. 'Poručio bih toj osobi da se probudi iz svog sna', istaknuo je.

Još uvijek se ne zna pravi razlog odlaska

Bebić tvrdi kako je Sanadera kao prijatelj pokušao odgovoriti od takvog poteza ali kaže kako je kasno doznao za Sanaderovu namjeru da ode iz politike. Slično tvrdi i Hebrang koji kaže da je Sanadera pokušao odvratiti od takvog poteza svim sredstvima. Ipak dodaje kako on ne zna pravi razlog Sanaderovog odlaska te tvrdi da sve dok bivši premijer sam ne odluči rasvijetliti svoj odlazak iz politike da ce to ostati misterij.

Hebrang ističe i drugu manje nam poznatu stranu svojeg viđenja Sanaderovog odlaska. 'Mogu reći da sam već idućeg dana osjetio veliko olakšanje zbog njegovog odlaska. Čovjek koji može takvo nešto učiniti svojoj zemlji, doista mu je bolje da ode', rekao je Hebrang.

Bebić pak smatra kako Sanaderu politika nije bila poput afrodizijaka odnosno da je bio u neku ruku ovisan o njoj. 'I afrodizijak je neka vrst droge', obrazložio je Bebić. Hebrang sumnja kako iza Sanaderovog odlaska stoji zapravo nesigurnost dok Bebić smatra kako Sanader nije još sve rekao u politici. Hebrang sve svodi na ve poznatu priču broda i posade. 'Kad napustite brod koji počinje tonuti kako ćete se nakon toga vratiti i što ćete toj posadi reći? kako ćete ju pogledati u oči?', zaključuje Hebrang.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene