Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na optužbe

'Umjesto Jovanovića hoćemo manje politikanski nastrojenu osobu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovi saborski zastupnici zatražili su od predsjednika Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije, SDP-ovca Željka Jovanovića da podnese ostavku na tu dužnost. Od čelnika oporbe HDZ je zatražio da na to mjesto imenuje nekoga tko je manje politikanski nastrojen.

'Jovanović bi to mjesto trebao prepustiti nekom iz oporbe tko je spreman stvarno se boriti protiv korupcije, jer tu dužnost ne može obnašati osoba s toliko predrasuda i toliko mržnje prema onima čiji bi rad trebala nadzirati', izjavila je HDZ-ova zastupnica i potpredsjednica Nacionalnog vijeća Ana Lovrin na konferenciji za novinare u Saboru.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe" Peđa Grbin, predsjednik SDP-a nova afera Stižu reakcije na smjenu ministra Filipovića: "Duže je bio na semaforu nego u Vladi"

Lovrin je Jovanovićevu pristranost obrazložila njegovom izjavom kako je HDZ vrh kriminalne organizacije, a Ana Lovrin je tu izjavu nazvala predrasudom bez argumenata od nekoga tko bi morao objektivno nadzirati provedbu strategije i akcijskog plana i rad hrvatske Vlade i instritucija.

>> Jovanović 'raspalio' Sabor: 'Nešto se vrati kao bumerang'

>> Jovanović neće dati ostavku

Klub zastupnika HDZ-a u svojim se optužnicama nije zaustavio samo na Jovanoviću već je optužila cijelu stranku za pritisak na pravosudne institucije i policiju. Vladajućoj stranci smeta da SDP često prijeti institucijama tužbama za prekoračenje ovlasti kada se neke istrage približavaju vrhu te stranke.

'Jovanović nije problematizirao nijednu aferu vezanu za članove SDP-a, pa ni kad je izišlo na vidjelo da je kaznena prijava u odnosu na riječke tržnice stajala u ladici državnoga odvjetnika do zastare, nakon čega je dotični državni odvjetnik i smijenjen', izjavila je Lovrin.


Glasnogovornik Kluba HDZ-a Frano Matušić također se osvrnuo na Jovanovićev rad. 'Teme poput afere riječke tržnice, gdje je očito da su Jovanovićevi prijatelji akteri u kriminalnoj raboti teškoj 50 milijuna eura, proizvode ljutnju, bijes i agresiju kod članova Partije, pa onda ne prezaju ni od toga da se pokušaju čak i fizički obračunati', rekao je Matušić.

Iz Kluba zastupnika HDZ-a rekli su kako neće Saboru predložiti Jovanovićevo razrješenje, nego će pričekati reakciju predsjednika Nacionalnog vijeća i oporbe, koja u vijeću ima većinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene