447245
447245
447245
447245
447245

Plenković: HDZ ne namjerava više eksperimentirati, želimo poštovati visoke europske standarde

  • , 20.08.2016., 13:52
  • Autor:
  • komentara

Na konferenciji za novinare Županijske organizacije HDZ-a u Varaždinu predstavljeni su kandidati s liste HDZ-a za III. izbornu jedinicu.

 
 
 
 
Od sjevera do juga - Plenković predstavlja liste (Video: Dnevnik Nove TV)
Od sjevera do juga - Plenković predstavlja liste (Video: Dnevnik Nove TV)

Kandidate je predstavio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

'Prilikom sastavljanja lista vodili smo računa o terenu. Ovaj kraj Hrvatske obilježen je snažnim poduzetničkim duhom, a HDZ prepoznaje napor da nam okvir za gospodarstvo bude poticajan za poduzetnike. Treba vrednovati rad. Vodimo računa o hrvatskoj baštini. Odabrali smo slogan 'Vjerodostojno' da uputimo jaku poruku - program ćemo pretvoriti u plan rada hrvatske Vlade. Siguran sam da ćemo uspjeti oformiti Vladu', kazao je Plenković s govornice.

'HDZ ne namjerava više eksperimentirati. Želimo poštovati visoke europske standarde. Želim da ovaj program bude ostvaren u maksimumu - do 2020. godine očekujemo gospodarski rast od 5 %. Stopa zaposlenosti u Hrvatskoj je 60 %, mi to planiramo podići na 68 postotnih bodova. Možda se to čini mnogo, ali ima prostora za nova radna mjesta, pogotovo za mlade. Brinut ćemo o malim i srednjim poduzetnicima. Oni su kičma hrvatskog gospodarstva. Blizu smo s narodom, znamo koji su konkretni problemi i što se očekuje. Ovaj dio Hrvatske je prevažan za HDZ. Imamo dobar momentum, dobar val. Ovaj put imamo iskusnu, mladu i dosljednu ekipu u III. izbornoj jedinici. Sa svakim danom imam sve više optimizma'.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se