Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori

HDZ-ov izazivač Obersnela Riječanima obećava ukidanje prireza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov gradonačelnički kandidat u Rijeci Hrvoje Burić smatra da je gradski proračun trenutno neodrživ, a u slučaju pobjede na predstojećim lokalnim izborima obećava smanjenje prireza na negdašnjih 6,25 posto, a u konačnici na nulu.

Kandidat HDZ-a za riječkoga gradonačelnika Hrvoje Burić ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da je gradski proračun za 2013. godinu neizvediv i nerealan.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Proračun je nerealan jer je utemeljen na Vladinim smjernicama po kojima će BDP rasti, rekao je Burić i dodao da će kao gradski vijećnik zatražiti hitni rebalans proračuna.

Hitni rebalans je nužan kako se ne bi obmanjivalo građane da se prije izbora donosi jedan proračun, a odmah nakon izbora provede njegov rebalans, kazao je Burić i dodao da se tako dogodilo i prije četiri godine, u vrijeme lokalnih izbora.

>> Obersnel: Proračun Rijeke nije u raspadu!

"Jedan od elemenata mojeg programa smanjenje je prireza u Rijeci sa sadašnjih 12 posto na prijašnju razinu od 6,25 posto, a krajnja namjera HDZ-a je smanjenje prireza na nulu", istaknuo je.

Na novinarsko pitanje gdje će se pronaći dodatni proračunski prihod ako se smanji ili ukine prirez, Burić je odgovorio da HDZ namjerava raskinuti štetan ugovor grada s tvrtkom "Tržnice" te pokrenuti aktivnosti koje gradu donose veći prihod.

"Nužne su i strukturne promjene u proračunu jer se previše troši na projekte", istaknuo je Burić i podsjetio da je samo za projekte uređenja Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Gradske knjižnice na prije predviđenim lokacijama potrošeno 35 milijuna kuna, a zatim je odabrana sasvim nova lokacija.

Pozvao je gradonačelnika i kandidata SDP-a za još jedan gradonačelnički mandat Vojka Obersnela na izravno javno suočavanje prije izbora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene