442183
442183
442183
442183
442183

'Moja kandidatura dovela bi do polarizacije stranke, ja nemam to pravo'

  • , 04.07.2016., 11:56
  • Autor:
  • komentara

U središnjici HDZ na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma danas se održava sjednica Predsjedništva te stranke, a o svojoj kandidaturi za predsjednika HDZ-a izjasnio se ministar vanjskih poslova i HDZ-ov međunarodni tajnik Miro Kovač.

 
 
 
 
Miro Kovač se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a (Video: Dnevnik.hr)
Miro Kovač se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a (Video: Dnevnik.hr)

'S obzirom na ozračje u stranci i široj javnosti moja bi kandidatura dovela do polarizacije unutar HDZ-a. Ja to ne želim i ja nemam to pravo', rekao je Miro Kovač, dodavši kako je interes stranke ispred njegovog osobnog interesa.

'Molim sve koji su me podržavali i ohrabrivali da se kandidiram da svoj entuzijazam preusmjere na parlamentarne izbore i na kandidata kojeg ćemo imati', rekao je Kovač.

Među temama rasprave na sjednici Predsjedništva zasigurno će biti i ona o nadolazećim unutarstranačkim izborima.

Trenutno jedini kandidat je Andrej Plenković, nakon što su Ivana Maletić, Darko Milinović i Milijan Brkić obznanili kako neće u utrku za šefa stranke.

Osim unutastranačkih pitanja zasigurno će se govoriti i o prijevremenim izborima koji nam predstoje u rujnu. Počelo je ponovno okupljanje koalicija i partnera, a iz oba velika tabora, HDZ-a i SDP-a odbacuje se mogućnost velike koalicije.

Prije sjednice Predsjedništva održala se i koordinacija HDZ-ovih ministara, a stigla je i HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić koja je je na pitanje novinara o ostalim potencijalnim kandidatima za predsjednika stranke rekla kako nema nikakve informacije te da će se sutra još visjeti hoće li se još netko kandidirati.

A u fokus je opet dospio gospodarski program IFO instituta.

'IFO program će biti podloga izbornog programa', rekao je Oleg Butković, a Maletić je dodala kako će se na temelju nekih preporuka iz te studije slagati izborni program.

Redovno se sastaje i HDZ-ov izborni stožer kojeg vodi Damir Jelić, a Maletić kaže kako je sad to dio svakodnevnog posla budući da se bliže izbori.

Zlatko Hasanbegović pak, pri dolasku u sjedište stranke, opet nije htio komentirati svoju potencijalnu kandidaturu za šefa stranke.

Iako HDZ najavljuje povratak u desni centar, naši izvori u toj stranci kažu da je nastavak suradnje s HSP-om Ante Starčević ipak moguć.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se