Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će zanimljivo

'U HDZ-U JAKO, JAKO KUHA' Karamarkova pozicija poprilično je uzdrmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je na Jarunu obilježio godišnjicu osnutka, a na novinarska pitanja odgovarao je Tomislav Karamarko. Tamo je bila i reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

Obilježavanje obljentice osnutka HDZ-a na Jarunu je pratila reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović. Odgovorila je na pitanje što možemo očekivati u idućim danima ako HDZ ne uspije presložiti većinu u Saboru?

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

'Karamarkova pozicija poprilično je uzdrmana jer u HDZ-u jako, jako kuha. Razgovarala sam s nekoliko članova Predsjedništva neslužbeno koji su mi rekli da Tomislav Karmarko ukoliko se raspišu izvanredni parlamentarni izbori ne može voditi HDZ na njima i da bi bilo najbolje za stranku da se on sam povuče. Bit će vrlo zanimljiva iduća sjednica Predsjedništva koja se najavljuje vrlo skoro. Vidjet ćemo hoće li u toj stranci biti i lomova. A danas zanimljivo nije bilo dosta članova Predsjedništva ovdje na Jarunu, tako se nije pojavio niti gospodin Milinović, ali ni Milijan Brkić kojeg s eposljednjih dana gotovo nigje u javnosit ne može vidjeti', izvijestila je.
 

Karamarko o raspuštanju Sabora

U 16.30 sati održala se svečana sjednica Predsjedništva stranke i utemeljitelja HDZ-a u dvorani NK Jarun. Nakon sjednice na pitanja novinara odgovarao je vidno zabirnuti Tomislav Karamarko.
 

Šef Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko na upit je li preslagivanju Vlade došao kraj nakon što je potpis za raspuštanje Sabora dala i stranka Bandić Milan 365, nije dao određen odgovor.

"Pustimo da vrijeme čini svoje", rekao je okupljenim novinarima šef HDZ-a i bivši prvi potpredsjednik Vlade.

Na pitanje je li mu netko iz Predsjedništva HDZ-a postavio pitanje hoće li podnijeti ostavku, Karamarko je rekao da danas nije bio sastanak Predsjedništva, već svečana sjednica i da mu to pitanje nitko nije postavio, no da su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Brkić Tomljenović, hoće li u ponedjeljak doći do raspuštanja Sabora, Karamarko je opet neodređen. "To treba pitati gospodina Reinera, treba se konzultirati s pravnicima i naći prava rješenja", rekao je Karamarko.

Na pitanje vjeruje li da još uvijek može presložiti Vladu, Karamarko je odgovorio pomalo iritirano. "Pa danas sam rekao neke stvari. Idemo dalje", rekao je.

Na Bandićevo "okretanje leđa", Karamarko je kratko odgovorio s "okej" i "u redu". Od preslagivanja Vlade, još je jednom ponovio, nije odustao, a njegova stranka je spremna i za nove izbore.

Hoće li HDZ s njim na izbore?

"Nismo još odustali, ali smo naravno spremni, rekao sam danas pod "C" i na nove izbore. Može se dogoditi da ne bude ništa od preslagivanja pa da moramo ići na izbore", istaknuo je Karamarko.

Na pitanje hoće li HDZ s njim na izbore, ako do novih izbora i dođe, Karamarko odgovara da će se to tek vidjeti. "To ćemo vidjeti. Rekao sam vam, da čovjek koji ima nekakvu odgovornost, koji je svjestan i svojih pobjeda i poraza, mora na taj način reagirati", rekao je šef HDZ-a.

Brkić Tomljenović upitala je Karamarka za mišljenje o ostavci, obzirom na informacije koje je dobila u razgovoru s dio članova Predsjedništva HDZ-a. "Ajmo pričekati drugi tjedan. Bit ćemo puno pametniji, ako nešto krivo kažemo, ispast ćemo glupi krajem drugog tjedna", poručio je Karamarko.

Zašto uz njega nije Milijan Brkić?

Na pitanje zašto uz njega na Jarunu nije Milijan Brkić, Karamarko kaže da ne zna. "Ne znam gdje je, stvarno. Došao sam s jednog sastanka, ne znam gdje je", odgovorio je.

"Mi imamo sastanke Predsjedništva na kojima se jasno izgovaraju neke stvari, jako otvoreno. Zadnje Predsjedništvo je bilo jako otvoreno i dobro, i rekao bih da je imalo jednu koheziju", rekao je Karamarko na upit osjeća li da gubi potporu u stranci.

Karamarko je istaknuo da do novog sastanka Predsjedništva mora doći. "Moramo napraviti novu inventuru trenutne situacije i naći se, da", rekao je. To bi najvjerojatnije bilo za dva dana najkasnije dodao je Karamarko.

Još jednom je na novinarski upit o svojoj sudbini u HDZ-u poručio da u ovom trenutku ne razmišlja o tome. "Ne mogu to misliti. Gledajte, uvijek je netko sa strane objektivniji kad čovjek sam o sebi priča. Četiri godine pobjeđujem. Dakle pobijedili smo na ovim parlamentarnim izborima i trebamo se izvući iz ove situacije. napravit ću sve što će stranci biti najpotrebnije u tom trenutku. Napravio sam to dvaput, mogu još i dvadeset dva puta", poručio je šef HDZ-a.

"Rekao sam, odgovoran sam čovjek, prema tome za sve ono loše što je načinjeno, čovjek mora odgovarati, a za sve ono što je dobro načinjeno, naravno, ne mora", rekao je na kraju Karamarko.

 

Obilježavaju 27 godina postojanja

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) svečano obilježava 27. godišnjicu svoga osnutka.

Svečano obilježavanje počelo je u 9 sati na groblju Mirogoju gdje je izaslanstvo HDZ-a položilo vijenac na grob utemeljitelja HDZ-a i prvoga predsjednika stranke dr. Franje Tuđmana.

U nastavku svečanog obilježavanja, izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac kod spomen ploče dr. Franji Tuđmanu. U 16.30 sati održana je svečana sjednica Predsjedništva stranke i utemeljitelja HDZ-a u dvorani NK Jarun.

Održana tajna Osnivačka skupština HDZ-a

17. lipnja 1989. održana je tajna Osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice u prostorijama NK 'Borac' u zagrebačkom naselju Staglišću, nakon zabrane javnog skupa zakazanog u hotelu 'Panorama'. Nakon nje došlo je do raskola unutar Inicijativnog kruga HDZ-a na tzv. "Tuđmanovu grupu" i ostale. Dr. Franjo Tuđman izabran je predsjednikom stranke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene