Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje su izborne baze

HDZ muče nemiri u vlastitim redovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od teških riječi iz redova oporbe vladajuću stranku muče afere, ali i nemiri u vlastitim redovima. Na početku izborne godine raspuštena je osječka podružnica HDZ-a. Provjerili smo ruše li se tradicionalne utvrde HDZ-a Slavonija i Dalmacija.

U izbornoj godini turbulencije u jednoj o HDZ-ovih baza. Raspušten je osječki HDZ. Tamošnji HDZ-ovci tvrde pritisci i direktive nisu stigli iz Zagreba. I najavljuju da će sada biti još jači.

Pročitajte i ovo Boeing (Foto: AFP) nanizali se incidenti Američki regulator otkrio probleme u Boeingovoj kontroli kvalitete zrakoplova Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije

'Ovo je novi zamah stranci, nova budućnost HDZ-a u gradu Osijeku i županiji. Svaka dobra promjena sa kvalitetnim ljudima može samo dati doprinos HDZ-u, plus, i koji mandat više, a ne manje, nema tu straha za HDZ', kaže Josip Salapić, saborski zastupnik.

Vladajući kažu kako nema straha, no ujedno i priznaju da HDSSB u Slavoniji dobro stoji. Iz Glavaševe stranke poručuju - na sljedećim izborima udvostručit ćemo broj mandata.

'Veliki broj HDZ-ovih članova, poštenih ljudi, ljudi koji dobro vide, jer na može se građane prevariti, ne može im se lagati dovijeka, su već pristupili HDSSB-u', kaže Boro Grubišić, saborski zastupnik HDSSB-a.

HDZ gubi zastupnike u svojim tradicionalnim uporištima

Na prošlim parlamentranim izborima - Slavonija i Dalmacija bile su HDZ-ove utvrde. Polovica njihovih zastupnika došla je iz te četiri izborne jedinice.

U Slavoniji i Baranji, u dvije izborne jedinice HDZ je osvojio 6, odnosno 8 mandata. Čak 18 saborskih zastupnika došlo je iz devete i desete izborne jedinice. Prema istraživanju Nove TV iz prosinca 2010. HDZ u svojim tradicionalnim uporištima sada osvaja osam zastupnika manje. U Slavoniji 10 mandata, a u dalmatinskim izbornim jedinicama 14 mandata.

Brine li HDZ situacija u Slavoniji i evidentan pad popularnosti - Vladimir Šeks ne želi komentirati. Baš kao što nitko u vladajućoj stranci ne želi govoriti o tome hoće li im u Dalmaciji račune pomrsiti Željko Kerum. Nakon osvajanja Splita, aktualni splitski gradonačelnik najavio je pohod na Markov trg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene