Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasjeda predsjedništvo

HDZ danas definira popis gostiju za nedjeljni sabor stranke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HDZ-a danas će održati možda i posljednju sjednicu u ovom sastavu pred nedjeljni sabor stranke.

Iako nema potvrda takve informacije, očekuje se kako bi predsjedništvo HDZ-a danas moglo definirati popis gostiju za nedjeljni sabor te stranke.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Manje je od tjedan dana do izbora novog vodstva, a kampanja u HDZ-u je sve žešća. Čini se da najveća oporbena stranka ni protokol izbornog sabora ne može dogovoriti bez trzavica. Iako još nije službeno, doznajemo kako je plan aktualnog vodstva ignorirati i u goste ne pozvati bivše HDZ-ove premijere i predsjednike parlamenta. Razlog - neslaganje mišljenja.

Jadranka Kosor i Darko Milinović zajedno su jučer obilježili 90-u obljetnicu rođenja Franje Tuđmana. No spore se oko gostiju pozvanih na Sabor. "Ja smatram da gosti moraju biti isti oni kao i proteklih sabora dakle bivši predsjednici Vlada i Sabora", poručio je Darko Milinović, zamjenik predsjednice HDZ-a.

To je problem. Aktualno vodstvo te ljude ne želi. "To sam čuo da je to radi mene. Pa najbolje da oni ne bi bili kolateralne žrtve neka njih zovu, a mene ne zovu", kaže Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora. Uz Bebića bi pozvani trebali biti i primjerice Nikica Valentić, Franjo Gregurić, Žarko Domjan i drugi, ukupno 7 bivših dužnosnika.

Na listi pozvanih stotinjak je ljudi. Veleposlanici, sindikati, dio udruga ali i Rojs uz generale te Kerum i Vesna Škare Ožbolt kao partneri. "Novi predsjednik ili predsjednica HDZ-a bi trebala biti maksimalno oslobođena od osobne taštine i vlastoljubivosti i interesi stranke bi trebali biti na prvom mjestu", smatra Bebić. Takva su mišljenja Luku Bebića stavila na crnu listu. Među pozvanima neće biti obitelj Franje Tuđmana.

Tomislav Karamarko o ovoj temi ne zna, kaže, ništa. Zna da nije tražio da se skidaju slike predsjednice iz prostorija u koje dolazi. "Ja se u to ne petljam mislim da jedino predsjednik Tuđman treba biti na zidu svih prostorija stranke", ističe on. Slike ostaju sigurno do izbora. Odluku o gostima sutra treba potvrditi predsjedništvo stranke.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene