Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska bi trebala biti moderna zemlja'

Hajdaš Dončić: Moj cilj je sustav u kojem se ne odlučuje ni po babama ni po stričevima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat premijera Milanovića za ministra pomorstva, prometa i infrastrukture krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić izjavio je danas da bi Hrvatska trebala biti moderna zemlja koja sustavno rješava svoje probleme, među kojima i infrastrukturne, te da je doživljava kao integralni sustav.

'Hrvatsku doživljavam kao integralni sustav i moja osnovna edukacija je regionalni razvoj. Hrvatsku promatram kao mozaik regija. Neke su regije dosad bile zapostavljene, bilo fizičkom, bilo socijalnom infrastrukturom, poput Zagorja iz kojeg dolazim. No, to ne znači da ću sada pogodovati svojem Zagorju. Moj cilj je sustav u kojem se ne odlučuje ni po babama ni po stričevima ni po poznanstvu', rekao je Hajdaš Dončić.

Otvoreno će voditi ministarstvo kao što je, kako je rekao, otvoreno vodio i Krapinsko-zagorsku županiju, a prioriteti će mu biti željeznica i širokopojasni internet.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Siniša Hajdaš Dončić - 2 "Ako se Plenković ukakio..." Bivši Milanovićev ministar: ''Ovo je igra velikih karata, stavili smo sve na crveno'' Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom"

>> Novi ministar bivši je član HDZ-a, sluša Hladno pivo i probao je 'travu'

Hrvatska bi trebala biti moderna zemlja koja sustavno rješava svoje probleme, među kojima i infrastrukturne, rekao je Milanovićev kandidat za nasljednika Zlatka Komadine i dodao kako mu je žao što se njegov prethodnik zbog bolesti morao povući s ministarskog mjesta.

Hajdaš Dončić je istaknuo kako je svjestan u koje ministarstvo dolazi te da će se truditi svoj posao obavljati najbolje što može.

Na novinarsko pitanje je li istina da je, kako navode mediji, bio član HDZ-a, Hajdaš Dončić je odgovorio: 'To je apsolvirana lokalna tema.'

Siniša Hajdaš Dončić u Humu na Sutli bio je na svečanosti zabijanja posljednje cigle u svod peći u zagorskoj tvornici stakla Vetropack Straža, investiciji vrijednoj 170 milijuna kuna. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene