Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitani svi svjedoci

Prskalo: Idemo sada našoj djeci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorka HAC-a je oko 17.15 izašla iz Remetinca ispred kojeg su ih dočekale obitelji.

Nakon što su ispitani svi svjedoci sudac je iz pritvora odlučio pustiti četvorku osumnjičenu za malverzacije u HAC-u. Ispitivanjem svih predloženih svjedoka prestaje razlog za pritvor bivšem predsjedniku i članu Uprave HAC-a Jurici Prskalu i Mariju Lovrinčeviću, direktoru Sektora za građenje Goranu Legcu, glavnom inženjeru projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željku Kandžiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje čelnih ljudi U istrazi za HAC svjedočili Livaković i Sapunar Slika nije dostupna Hitan sastanak kod Kalmete Sutra smjena Uprave HAC-a?

Četvorka je osumnjičena da je državni proračun oštetila za 22 milijuna kuna. Nakon što su ispitani svi svjedoci sudac je zaključio kako nema razloga za daljnim zadržavanjem osumnjičenih u pritvoru. Naispitan je ostao samo jedan svjedok koji se trenutno nalazi u inozemstvu, a njegov iskaz sud smatra irelevantnim za istragu.

>> Četvorka iz HAC-a i Žužul već idući tjedan na slobodi?

>> Svjedočenja oko HAC-ovih afera uskoro završena

>> Pritvorenoj trojki iz HAC-a otkaz jer ne mogu na posao

Direktor i suvlasnik Skladgradnje Slavenu Žužulu do daljnjeg ostaje u pritvoru, jer je prema posljednjim informacijama protiv njega zatražena proširena istraga. Tu je informaciju potvrdio njegov odvjetnik Ante Madunić. Proširenje istrage nema veze sa slučajem HAC i bojanjem tunela, već je porezna kontrola otkrila nepravilnosti u poslovanju Skladgradnje. Odluku o eventualnom puštanju iz pritvora Slavena Žužula sud će donijeti sutra. 

'Suludo je razmišljati o nekakvom utjecaju na svjedoke za djelo iz 2004. Ne smijemo zaboraviti da se radi o Slavenu Žužulu koji je jedini vlasnik jedini direktor svoga poduzeća, pa o kakvom ponavljanju djela možemo ovdje govoriti. Dakle, radi se o jednoj pravnoj nebulozi', rekao je Mate Matić.

Sada je sve na tužiteljstvu. Oni bi trebali procijeniti imaju li dovoljno dokaza za pokretanje optužnog prijedloga i kasnije sudskog procesa ili će predlagati neke nove svjedoke i proširenja istrage. Do danas u pritvoru - bivši direktori Hrvatskih autocesta branit će se sa slobode. Ako se optužbe pokažu točnima, podsjetimo prijeti im zatvorska kazna i do 10 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene