Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasip u Rajevom Selu

HAC demantirao optužbe: Šljunak iz nasipa nije ilegalno iskapan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HAC je investitor izgradnje dionice autoceste Sredanci-granica BiH.

Hrvatske autoceste opovrgnule su tvrdnje da je do puknuća nasipa u Rajevom Selu, uslijed čega je poplavljeno više naselja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, došlo zbog iskapanja šljunaka za izgradnju dionice autoceste Sredanci - Svilaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Slika nije dostupna Poplave 2014 Vodostaj Save kod Županje pao za 34 centimetra, voda se povlači

'Šljunčani materijal koji je ugrađen u dionicu Sredanci-Svilaj nije ilegalno iskapan niti je iz nasipa koji su gradile Hrvatske vode 2011. godine', ističe HAC u priopćenju kojim je reagirao na tvrdnje iz pojedinih medija.

HAC je investitor izgradnje dionice autoceste Sredanci-granica BiH, a u priopćenju navodi koje su tvrtke izvođači radova i odakle su nabavljale šljunak za izgradnju autoceste.

Navodi tako da je na dionici Sredanci-Svilaj izvođač radova Poslovna udruga koju čine tvrtke Osijek Koteks i Ingra te da one nasipni materijal dopremaju s odobrenih pozajmišta (mjesto s kojeg se uzima prirodni materijal za nasipavanje pri gradnji nasipa i brana).

Iz potopljene kuće u Rajevom Selu izvučeno tijelo žene

Osijek Koteks, kao vodeći partner, materijal je dopremao iz Kamenoloma 'Vetovo', Deponija šljunčanog materijala 'Velika Kopanica', Pozajmišta šljunčanog materijala 'Mlinište' (općina Odžak, Republika BiH), Kamenoloma Podcrkavlje pozajmište 'Mlada vodica', kao i pjeskovito-zemljani materijal iz iskopa kanala Dunav-Sava po odobrenju projektanta.
Ingra je nasipni materijal nabavljala iz Pozajmišta šljunčanog materijala 'Mlinište' (Rijeka Bosna, Federacija BiH).

Od svih odobrenih pozajmišta, navodi HAC, izvođač radova šljunčani materijal trenutačno doprema samo iz pozajmišta 'Mlinište' u općini Odžak. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene