Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo Gvozdena Flege

POZIVI NA OSTAVKU 'Milanovićeva dijabolička izjava ulazi u katalog političkih strahota'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U otvorenom pismu bivši SDP-ov ministar zamjera Milanoviću što je zbog njega SDP izgubio pet izbora zaredom.

Bivši SDP-ov saborski zastupnik i ministar znanosti Gvozden Flego pozvao je u ponedjeljak u otvorenom pismu predsjednika stranke Zorana Milanovića da podnese ostavku zbog gubitka izbora i niza političkih grešaka.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik u Koprivnici Milanović opleo po Plenkoviću: "On je manijak, kum kriminala u Hrvatskoj" Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

U otvorenom pismu, koje su prenijeli brojni mediji, Flego zamjera Milanoviću što je zbog njega SDP izgubio pet izbora zaredom, kao i brojne neprimjerene izjave i postupke, rastjerivanje SDP-ovih Savjeta "kao mislećeg potencijala stranke", te "kadrovske vratolomije" zbog kojih se na listama za Sabor nisu našli neki ugledni članovi stranke, poput Marije Lugarić, Šime Lučina ili Igora Rađenovića.

"Nije li tvoja politika verbalnoga rata rezultirala uzastopnim izbornim neuspjesima SDP-a, nije li se ona p(r)okazala potrošenom, nismo li narodu dojadili svađalačkim bijesom i negativnom energijom", pita Flego Milanovića.

Poručuje Milanoviću da ga obvezuje njegova "visoko podignuta letvica moralnih standarda za aktivno bavljenje politikom", što bi ga nakon loših izbornih rezultata i odgovarajuće autorefleksije, trebalo dovesti do odluke da više ne može uspješno voditi SDP. To više što je opozicija korektorica vlasti, što bi SDP trebao biti okosnica te opozicije, pa njegovo djelovanje ima posljedica ne samo na stranačko članstvo nego i na funkcioniranje države, a dijelom i susjednih zemalja, dodaje Flego.

Naglasivši kako nema išta osobno protiv njega i da ne osporava neka postignuća dosadašnje Vlade, Flego navodi kako je u Milanovićevu govorenju i djelovanju bilo odviše velikih, pa i neoprostivih pogrešaka, pri čemu teško ekonomsko stanje u zemlji nije ni spomenuo.

Milanovićeve 'frapantne izjave'

Najviše mu je pak zasmetala Milanovićeva najava da će iz opozicije "vladajućima proizvoditi pakao". "U času izricanja tog 'obećanja' program rada buduće Vlade i prijedlog reformi još nije napisan, sastav Vlade nije dogovoren, pa smatram da ta dijabolička izjava, kojom u 21. stoljeću nekome obećavaš pakao, ulazi u katalog političkih strahota", poručuje Flego.

Flego je u HRT-ovoj emisiji "Studio 4" izjavio kako je napisao pismo jer mu se čini da je Milanović izgubio samokontrolu, a osoba koja je u takvom stanju nije sposobna voditi stranku, pogotovo zato što bi SDP trebao biti okosnica opozicije, pa je odgovoran za funkcioniranje ne samo stranke nego i države.

Kritizirao je niz Milanovićevih "frapantnih" izjava, ocjenivši ih "biserima i neprimjerenima" . Zadnja od tih izjava bila je "pobijedili smo HDZ", a HDZ će zajedno s Mostom formirati Vladu. Što se tiče Milanovićeve najave da će vladajućima "prirediti "pakao", pitao je što će biti s politikom u Hrvatskoj ako vladajući uzvrate istom mjerom.

Flego kaže da već ima reakcija na njegovo otvoreno pismo, od twitter-a na dalje, ali službenih unutar stranke zasad nema. On sumnja da će Milanović dati ostavku, te smatra da će na unutarstranačkim izborima sigurno imati protukandidate. (Hina)
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene