Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u BiH

VIDEO Kaos i gužve u Mostaru: Birači ulazili kroz prozor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi se nisu na vrijeme registrirali za izbore.

20:42 - U Mostaru i Tuzli još uvijek nisu zatvorena biračka mjesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

17:32 - U Mostaru birači na biračka mjesta ulazili kroz prozore. Bosansko-hercegovački mediji pišu o manjim verbalnim incidentima te kako u održavanju reda pomaže i policija.

'Kako mogu s putovnicom u Ameriku, a ne mogu glasat', rekao je jedan građanin.

16:39 - Oko devet i pol tisuća birača glasovalo je do 15 sati na biralištima za izbor predsjednika Hrvatske koja su otvorena na teritoriju Bosne i Hercegovine, potvrdio je u nedjelju Pero Bilušić, koordinator za provedbu izbora na teritoriju BiH.

Najviše birača, njih šest i pol tisuća, glasovalo je na biralištima u nadležnosti generalnog konzulata u Mostaru, gdje su tijekom dana zabilježene i najveće gužve.

Odaziv birača u BiH u drugom krugu predsjedničkih izbora već do poslijepodnevnih sati znatno je veći nego u prvom krugu, kad je ukupno glasovalo nešto više od 7300 birača.

Birališta u BiH ostaju otvorena do 19 sati, no glasovanje će biti omogućeno svima koji se do tog trenutka eventualno zateknu u redovima.

15:06 - Birači su na tim biračkim mjestima, kažu, nezadovoljni načinom na koji je obavljena organizacija, te velikim gužvama. Tvrde kako mnogi nakon dva sata čekanja jednostavno odustanu i odlaze.

13:18 - Veliki broj glasača pred Veleposlanstvom Hrvatske u Sarajevu, kakav ranije nisu imali, iznenadio je službenike i izazvao gužvu i kaos. Kako mnogi nisu bili adekvatno informirani, tek na glasačkom mjestu su saznali da se, i pored toga što su na izbornom spisku, moraju i registrirati.

Službenici su od okupljenih uzimali putovnice te im donosili potvrde i prozivali ih, nakon čega su tek mogli pristupiti glasovanju na mjestima određenim po abecednom redu.

12.33 - U drugom krugu izbora za predsjednika Hrvatske na biralištima koja su otvorena u Bosni i Hercegovini do 11 sati glasovalo je 4.800 birača, kazao je Pero Bilušić, prvi tajnik hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu i koordinator za provedbu izbora na teritoriju BiH.

Najveći je odaziv birača na području Mostara gdje je na deset biračkih mjesta do 11 sati glasovalo njih više od tri i pol tisuće. U Sarajevu je glasovalo 880 birača, Tuzli 300 a u Banja Luci 200.

11.47 - Više stotina hrvatskih državljana čeka na glasovanje za predsjedničke izbore ispred Osnovne škole Ilije Jakovljevića u Mostaru, gdje se održavaju izbori za područje koje pokriva Generalni konzulat RH u Mostaru, a veće gužve stvorile su se zbog birača koji se nisu aktivno registrirali pa traže posebne potvrde kako bi to pravo ostvarili na dan održavanja izbora.

 

Od 18:25 budite uz Mislava Bagu i njegove goste u specijalnoj emisiji Predsjednički izbori. Prvi doznajte procjene rezultata izbora – u 19 sati objavljuju ih Nova TV i Dnevnik.hr. Najnovije informacije uživo s terena reporteri Nove TV nastavit će donositi i tijekom Dnevnika i večernje specijalne emisije. 'Gužve postoje, a stvorene su jer se značajan broj ljudi nije na vrijeme registrirao za izbore', rekao je generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša.

On je dodao da su naknadno organizirana dva reda, za osobe koje su se ranije registrirale za izbore, te za osobe koje traže posebne potvrde s kojima mogu glasovati zbog čega su se djelomično smanjile gužve ispred škole u kojoj se glasuje.

Hrvatska danas odlučuje!

Policija posebno regulira promet oko škole.

Na području koje pokriva Generalni konzulat RH u Mostaru ukupno je upisano 110.000 hrvatskih državljana s pravom glasa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene