Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća navala na Filozofske

Gužve na upisima za fakultete diljem Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za gotovo 30 tisuća budućih studenata počeli su upisi na fakultete. Od ranog jutra stvaraju se velike gužve.

Na većini fakulteta mjesta su već popunjena. U Zagrebu je, ali i u drugim većim gradovima, najveći interes bio na Filozofskom fakultetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna slobodno još 13.000 mjesta Ljetni upisni rok: Pogledajte koji su fakulteti najpoželjniji i gdje je ostalo još mjesta Upisne kvote i loši rezultati maturanata - 5 matematika najveći strah Istražili smo hoće li fakulteti spuštati kriterije: "Problem je jer upisujemo studente koji realno ne mogu završiti fakultet"

Odlukom Vlade budući studenti prvu godinu studija neće morati plaćati. No, ministar Željko Jovanović najavio je nastavak dobrih vijesti.

>> Pravo upisa na visoka učilišta u ljetnom roku ostvarilo 28.605 kandidata

'Do kraja ovog zasjedanja Vlade, dakle, prije ljetne stanke, donijeti i odluku o tome da svi studenti, svih godina, svih javnih učilišta u Hrvatskoj, koji redovito ispunjavaju svoje obveze, a dogovorili smo da je to 55 ECTS bodova, također, neće plaćati školarinu', izjavio je ministar Jovanović. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene