Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stranci ga obožavaju

Guardian: Dubrovnik je prava luka za ulaz u bračne vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko večeri na Stradunu ili šetnje kamenim ulicama Dubrovnika mogu biti romantične, većina Hrvata odavno se uvjerila. Ipak, Dubrovnik kao grad za romantiku polako počinju cijeniti i strani mediji.

Ugledni britanski list Guardian, Dubrovnik je svrstao je među 20 najromantičnijih destinacija, na kojima se može dočekati Valentinovo. Dubrovnik kao pozadina mladenaca, fotografija je koja sve češće obilazi Europu. Naime, posljednjih godina sve je više parova iz Europe i svijeta koji se žele vjenčati baš u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Ilustracija Veliki problem Ova djeca ne smiju u zagrebačke vrtiće: "To je čista diskiminacija!"

'Oni krenu s Italijom, Francuskom, Španjolskom, sa svim atraktivnim lokacijama, pogotovo Mediterana. Međutim, njih Dubrovnik na prvu oduševi', kaže Paula Milanić iz Dubrovnik Luxury Weddingsa. Prema engleskim medijima, Dubrovnik je idealan grad za dočekati Valentinovo, a zbog ovakvih pohvala i sve većeg broja stranih vjenčanja, organizatori zadovoljno trljaju ruke.

Ne radi se samo o obredu vjenčanja

'Stranci koji se dolaze vjenčati u Dubrovnik definitivno ovdje ne dolaze samo radi obreda. To je sklop nekoliko aktivnosti: od dolaska, hotela, zatim raznih aktivnosti koje koriste i naravno sam dan vjenčanja', objašnjava Anđela Matić, event manager Dubrovnik Partnera. Glavna razlika domaćih i stranih vjenčanja jest ta, što se strana vjenčanja nekada planiraju i više godina. Mladenci žele da sve prođe savršeno, a to je ponekad teško ostvariti.

'Neki od specifičnih zahtjeva koje smo imali priliku suočiti, su vrlo često bila vjenčanja na plaži, koja je u Dubrovniku često teško, gotovo nemoguće organizirati, zaključila je Kristina Kriste iz Dubrovnik Luxury Weddingsa. 'Ta vjenčanja su uglavnom ambijentalne priče, jer su svi oduševljeni prostorom grada Dubrovnika', dodaje Matić. Sve je više parova koji na kamenim ulicama žele izreći sudbonosno 'Da', a Sudeći prema pohvalama lista Guardian, možda novi svjetski trend upravo postanu vjenčanja u Dubrovniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene