Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruzija optužuje Rusiju za upad u zračni prostor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzija je optužila Rusiju da je dva puta narušila suverenitet njezinog zračnog prostora, a tu je informaciju Moskva demantirala.

Gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova je objavilo u priopćenju da su vojni zrakoplovi iz Rusije dva puta nakratko upali u Gruziju, što prema Tbilisiju svjedoči o 'nastavku ruske agresije na Gruziju'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža Poziv; Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica - 1 Poziv Domagoja Mikića Ni tri godine nakon potresa Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica nije obnovljen: "Naša djeca stavljena su u nekakav geto, među hangare, kao da su teret"

>> Rusi se povukli iz Gruzije

Dva zrakoplova su prešla rusko-gruzijsku granicu i ušla 18 km unutar gruzijskog zračnog prostora, te se nakon nekoliko minuta uputili prema Rusiji, navelo je ministarstvo.

U drugom upadu su tri vojna zrakoplova upala u gruzijski zračni prostor, prema istom izvoru.

Rusija je odmah demantirala tu optužbu. Ruski vojni zrakoplovi nisu u ponedjeljak letjeli iznad Gruzije, rekao je brigadir Aleksandar Drobičevski, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, prenosi agencija Interfax.

Ruske snage kažu da su 8. listopada završile povlačenje iz tampon zona pokraj Južne Osetije i Abhazije, dva dana prije roka za povlačenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene