Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna imovina

Grlić Radman nije prijavio vilu i kapelicu: "Bio sam fokusiran na posao"

Goran Grlić Radman
Goran Grlić Radman Foto: DNEVNIK.hr
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u emisiji "A sada Vlada" komentirao je navode da ima još neprijavljene imovine.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u emisiji "A sada Vlada" poručio je da je platio kaznu od 5.300 eura kojom ga je zbog neprijavljivanja isplaćenih dividendi iz više tvrtki kaznilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Upitan da komentira navode da ima još neprijavljene imovine (vila u Zadru i kapelica u Zagorju za koju nema građevinsku dozvolu), odgovorio je kako je to netočno i kako se radi o insinuacijama novinara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se i tvrtka Europskoj zemlji prijeti totalni kaos: Dogodilo se ono čega su se svi pribojavali, pogođeni milijuni ljudi

"Što se tiče nekretnine u Privlaci - točno je da smo od brata i sestre prošle godine otkupili dvije trećine. A sva ulaganja u kalendarskoj godini se prijavljuju u narednoj godini. Ove ćemo godine to upisati u imovinsku karticu", rekao je Gordan Grlić Radman uz napomenu da je novinaru odgovoreno na sva pitanja.

Dodao je kako građevinska dozvola za taj objekt postoji od prvoga dana. Objasnio je da je njegov otac objekt kupio s dozvolom.

"Kapelica u Zagorju legalizirana" 

"Što se tiče Stubičkih Toplica, tu je novinar bio površan ili su zemljišne knjige takve - mi smo u posjedu dokumenata da je objekt legaliziran. Radi se o nasljedstvu oca od 4. listopada 2004. To je kapelica od 4 m2 i namjera oca je bila darovati kapelicu žiteljima stubičkog kraja. To se sada realizira", rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Ilustracija gdje je vlasnik? Policija pronašla misteriozni kombi: "Pozivamo vlasnika da se javi"

Na pitanje kako to da tolika količina imovine nije prijavljena odgovorio je kako se radi o nasljedstvu iz 2019. godine i da se radi o propustu, a da je on sve vrijeme bio fokusiran na posao. Dodao je kako ništa nije bilo skrivano i da je sve prijavljeno poreznoj upravi.

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene