Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s albanskim premijerom

Grčić: "Bio sam s Milanovićem u Tirani, to je bio službeni posjet"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić kazao je kako je kako je posjet bivšeg predsjednika te stranke Zorana Milanovića početkom listopada prošle godine Tirani bio službeni, a ne privatni

"To je, mogu potvrditi iz prve ruke, bio službeni posjet, organiziran na najvišoj protokolarnoj razini. Predsjednik SDP-a i bivši hrvatski premijer sastao se s albanskim premijerom Edijem Ramom, koji je i šef socijaldemokratske opcije. Nije to bio privatni put i već sutra bih na takav put krenuo sa sadašnjim predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem", rekao je Grčić koji je i sam bio s Milanovićem na tom putovanju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović o odluci Ustavnog suda Reakcija predsjednika Milanović: "Ja ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako" Suci Ustavnoga suda 13 članova suda Tko su suci koji su donijeli odluku o Zoranu Milanoviću? Jedna je svečano otvarala lift, drugi se lažno predstavljao i bio osumnjičen za primanje mita

Na upit novinara u Hrvatskom saboru o svrsi putovanja Grčić je odgovorio kako je put bio već ranije dogovoren, a tema su bile razmjena mišljenja kao i razmatranje eventualnih modela potpore jer pripadaju istoj stranačkoj obitelji u procesu pridruživanja EU.

"Razmjena mišljenja o mnogobrojnim temama, uključujući i razmatranje eventualnih modela potpore nas koji pripadamo istoj stranačkoj obitelji premijeru Albanije u procesu pridruživanja EU. Taj proces je zapeo, ne ide brzinom kojom bi Albanci i Europska komisija htjeli da ide. Razgovarali smo i o političkom stanju u regiji. Mene je predsjednik Milanović pozvao da mu se pridružim i to sam učinio. Naravno da je stranka za to znala, pa kako bi se otvorili putni nalozi da nije. Stvar je dosta čista i jasna i ne treba više o tome spekulirati", poručio je Grčić.

Mediji su danas objavili kako je bivši predsjednik SDP-a Milanović putovao na račun stranke početkom listopada prošle godine u Tiranu te se tamo susreo s albanskim premijerom Edijem Ramom, a nagađa se i kako je tamo išao dogovoriti budući privatni angažman oko pružanja konzultatantskih usluga albanskoj Vladi na putu za ulazak u Europsku uniju.

Novinare je zanimalo i najavljeno Milanovićevo zamrzavanje saborskog mandata no Grčić nije bio sklon kometirati. "Najavio je to i nemam što komentirati", rekao je. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene