Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZATRAŽIO ZAMRZAVANJE MANDATA

MILANOVIĆ: "Odlazim 1. ožujka. Svi koji me se boje, mogu odahnuti, kobac se ne vraća"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Istina, nisam podnio ostavku, ali nemam nikakvog plana za vraćanje u politiku", ustvrdio je bivši premijer i nekadašnji šef SDP-a Zoran Milanović.

Bivši premijer Zoran Milanović predao je jutros u Saboru zahtjev da mu se 1. ožujka zamrzne zastupnički mandat.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

"Zbog nekih tehničkih stvari koje moram još obaviti, predomislio sam se i za mjesec dana odgodio stavljanje mandata u mirovanje. Istina, nisam podnio ostavku, ali nemam nikakvog plana za vraćanje u politiku. Svi koji me se boje, mogu odahnuti, kobac se ne vraća", rekao je Milanović, prenosi Novi list. Razlog odgodi, po istom izvoru, jest činjenica da Milanović još nije uspio riješiti neke statusne probleme, primjerice osiguranje za djecu i slično.

Podsjetimo, bivši šef SDP-a nedavno je u Rijeci izjavio: "Deset godina sam radio dan i noć. Vidjeli ste i doslovno. Mislim, glava je radila dan i noć. Tijelo ne može raditi dan i noć. A sada sam dva mjeseca odmarao. Još ovih par tjedana i to je to. Ako treba vratit ću i taj novac. ali neću uzimati 3+3".

Milanovićevu zamjenu treba odobriti Mandatno-imunitetno povjerenstvo, a potom ide na glasovanje na plenarnoj sjednici. Zastupnik može zamrznuti mandat na najmanje 6 mjeseci. Sudeći po zadnjim izjavama, Milanović se u Sabor ne namjerava vraćati, no mandat je ipak osvojio svojim imenom i prezimenom pa se uvijek može i predomisliti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene