Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali Vladu na odustajanje

Građanske udruge za obustavu izgradnje HE na rijeci Ombli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici nekoliko građanskih udruga s izvora rijeke Omble pozvali su Vladu da odustane od projekta izgradnje hidro-elektrane.

Upozorili su kako je u pripremi projekta prešućeno nekoliko važnih činjenica - poput one da je riječ o iznimno trusnom području, te bi, prema udrugama, izgradnja hidro-elektrane mogla dovesti do ekološke katastrofe. Također, navedeno je kako se HEP nekorektno postavio prema vlasnicima zemlje uz izvor Omble, zaprijetivši im izvlaštenjem ako ne pristanu na ponuđeni iznos za otkup zemlje.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

'Izgradnja HE Ombla košta je 152 milijuna eura, a temelji se na studiji koja je stara 13 godina i koja je jako loše učinjena. Po sadašnjim zakonima projekti ne mogu biti stariji od 2 godine', kaže Enes Čerimagić iz Zelene akcije.

'Prije svega nekoliko mjeseci Kukuriku koalicija rekla o ovome projektu, predstavljajući ga kao jako štetan, neisplativ i ekonomski jako upitan projekt. Što se promijenilo u ovih par mjeseci, od kada je Vlada sjela u svoje fotelje, mi ne znamo', kaže Đuro Capor iz glasila Srđ je naš.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene