Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bernardića izbacili van

Žestoka skupština: Kosor optužio SDP i ministra Zmajlovića za požar u CIOS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar u CIOS-u, odnosno inzistiranje na izvješću, koštalo je SDP-ovog zastupnika Davora Bernardića izbacivanja iz Gradske skupštine.

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine jutros je započela burno nakon što je skupštinski predsjednik Darinko Kosor dao dvije opomene zaredom potpredsjedniku Davoru Bernardiću i tražio da se udalji sa sjednice jer je, mimo dnevnog reda, zatražio izvješće o požaru u CIOS-u i dolazak gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mogući scenarij Milan Bandić već od ponedjeljka upravlja sa 7 milijardi kuna? Slika nije dostupna Na konferenciji Kosor optužio zagrebački SDP za spalionicu u Resniku

"Ako vas ne zanima zdravlje naše djece i naših sugrađana, što vas zanima?", upitao je Bernardić nakon stanke koju je na početku sjednice zatražio klub SDP-a.

Dim još uvijek suklja iz CIOS-a, a smrad se širi cijelim zapadnim dijelom Zagreba

Kosor (HSLS) ga je prekinuo jednom i drugi put, a kad je Bernardić nastavio govoriti i zatražio da dođe gradonačelnik, Kosor ga je izbacio sa sjednice.

Bernardić je potom sazvao kratku konferenciju za novinare, a Kosor je to komentirao ovako:

"Cirkusa u Skupštini biti neće. Koji žele imati cirkus mogu ga imati na press konferenciji u susjednoj dvorani", rekao je Kosor.

Bernardić je na pressici ponovio kako Gradska skupština ne vodi računa o građanima, no pressicu je održao i Darinko Kosor, koji je to iskoristio za otvoren napad na aktualnu vlast u zemlji.

Za požar u CIOS-u optužio je SDP i ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića. Gradski SDP je nazvao sramotom grada Zagreba i istaknuo da 13 godina nisu ništa radili te da nisu imali nikakvu politiku zaštite okoliša. Gradonačelnika Bandića u tom kontekstu nije spomenuo.

Bernardićev govor u skupštini Kosor je nazvao "čistim lešinarenjam". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene