Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogući scenarij

Milan Bandić već od ponedjeljka upravlja sa 7 milijardi kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić imat će pune gradonačelničke ovlasti. Ali, nastavlja se pravna borba jer se scenarij žalbi, tužbi i pritvora može ponoviti.

Milan Bandić u ponedjeljak bi mogao sjesti u svoju fotelju, ali i od suda dobiti na pismeno sve detalje. S kim će sve moći komunicirati, a s kim ne kao gradonačelnik na slobodi još se ne zna. Dok ne stigne službena odluka suda, Bandićeva zamjenica Vesna Kusin i dalje obavlja njegove dužnosti.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Peđa Grbin Otkrio hoće li i dalje voditi SDP Peđa Grbin za Dnevnik Nove TV: "Bio bi to državni udar, vjerujem da nitko nema hrabrosti učiniti takvu svinjariju"

Na čelnom mjestu grada Zagreba Bandić nije posljednjih pet mjeseci. Četiri mjeseca na toj funkciji mijenjala ga je Sandra Švaljek, pa joj je Bandić otkazao punomoć i dao je drugoj zamjenici Vesni Kusin.

"Funkcioniranje Grada je već duboko poremećeno, to je jasno. Sudske presude ne komentiramo, al ono što mogu reći, to je dojam ne samo ovih dana već posljednjih mjeseci, hrvatski građani su itekako zbunjeni radom hrvatskog pravosuđa", rekao je potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić.

Kusin: Prvo ću razgovarati sa Švaljek; Švaljek: o svemu sutra na 'presici'

Jer Milan Bandić već dva puta bio je u Remetincu. Dva puta i vraćan na slobodu. Uzeta mu je i jamčevina od 15 milijuna kuna. Pa opet vraćena na račun suda.

"Ja mislim da je jasno svima da vlada jedan pravosudni kaos i da taj pravosudni kaos najviše šteti građanima Grada Zagreba. Oni su najveći gubitnici u ovoj cijeloj priči. Mi koji se bavimo politikom nismo toliki gubitnici koliko su gubitnici građani Grada Zagreba jer se ne mogu donositi dobre odluke u njihovom interesu. Mislim da je pravosuđe palo na ispitu, a da nije pao grad Zagreb", smatra predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

Sjednica Gradske skupštine sazvana je za 28. travnja.

Dok čeka službenu odluku suda, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić današnji je dan proveo u pripremama za preuzimanje ovlasti. Od jutra do večeri s prijateljima i suradnicima bio je po cijelom gradu. Od ponedjeljka bi mogao upravljati milijardama kuna, točnije sa oko 7 milijardi kuna, koliko iznosi gradski proračun.

Milan Bandić ostaje na slobodi

Službena odluka suda još nije dostavljena strankama, no sve je izvjesnije da će mu sud vratiti ovlasti tako da ga čeka standardno potpisivanje akata, imenovanje možda novih ljudi, nastavljanje projekata i tako dalje, bit će tu zanimljivo vidjeti kakve će Milan Bandić povući poteze s obzirom da pet mjeseci nije bio na funkciji gradonačelnika, kada su ga mijenjale njegove zamjenice.

Najzanimljivije će biti kako će to ustvar izgledati s obzirom da bandić treba doći u gradsku upravu gdje će biti okružen sa na stotine svjedoka koji sudjeluju u cijelom ovom procesu od kojih su neki za njega, a neki protiv.

Najveći izazov mogao bi mu biti gradska skupština u kojoj više nema većinu što odgovara predsjedniku Skupštine Darinku Kosoru koji je sam kazao kako će se sada svi projekti u skupštini donositi na demokratski način ako se svi slože, ako se s nekim projektom većina ne složi, on jednostavno neće proći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene