Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U potrazi za potporom

Kerum: Samo me narod može smijeniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon raspada koalicije sa HDZ-om, splitski gradonačelnik Željko Kerum sada je u potrazi za 13. glasom u gradskom Vijeću.

Muke muče splitskog gradonačelnika Željka Keruma ovih dana. Toliko da se čak požalio i norveškom veleposlaniku koji mu je danas došao u posjet. 'Toliko su pojedinci pretjerali da traže već sad da se ja maknem. To je jedna nebuloza, jedna glupost, mene je narod izabrao, nije njih, i narod me jedino može smjeniti, ne može ni vijeće gradsko po zakonu i po propisima, niti ti što pišu, niti ti šta govore', rekao je Kerum. Zanimalo ga to ili ne, Norvežanin je odslušao jadikovke gradonačelnika i razmjenio darove. Nije Kerumu ovo prvi diplomata, a kao što je već naučio ophođenje s veleposlanicima naučio je i političku igru. Potpora se dobiva dijeljenjem fotelja u nadzornim odborima, a potpora mu treba kako bi s mjesta predsjednika gradskog vijeća smjenio HDZ-ovca i stavio sestru. 'Naravno da će se promjeniti, bit će sa moje liste. Znači kad sam ja sastavljao, odnosno kad smo birali ljude isto što je HDZ, SDP ili Lista Velog mista ili bilo koja stranka u Hrvatskoj kada su pobjedili, naravno da su stavljali ljude u nadzornim odborima iz svojih stranaka, jer moraju kontrolirat poslovanje tako isto smo i mi', kaže Kerum.

Pročitajte i ovo Antonela Lolić PISANO UPOZORENJE Policija kaznila suce koji su bili na Kerumovoj zabavi pisanim upozorenjem: ''Radi se o prekršaju lake naravi'' Suci na zabavi s Kerumom NEPOŠTIVANJE MJERA Policija dovršila istragu o Kerumovoj privatnoj zabavi: Svi su prijavljeni zbog nenošenja maski, posebna kazna i Kerumu

U potrazi za 13. glasom

Bio je Kerum s foteljama darežljiv i prema drugima. No nezavisni Nikola Grabić zahvalio se na mjestu Upravnog vijeća agencije EKO-Kaštelanski zaljev, jer već su ga zbog toga svi shvatili kao Kerumov 13. glas. A taj 'sretni broj' mogla bi biti Milica Cipci. I ona je dobila dvije fotelje, a promjenila je i stranku, prešla je u Stranku umirovljenika. No hoće li glasati za Nevenku nije otkrila. 'Na to pitanje sad ne mogu odgovoriti. Kad dobijemo materijale i kad stranka zauzme stav onda ćemo', rekla je Milica Cipci, gradska vijećnica. Tvrdi da fotelje nisu bile ničim uvjetovane, no umirovljenicima je sigurno dobro Kerumovo obećanje kako će za božićnicu dati 50 milijuna kuna. 'Mi predstavljamo interesnu skupinu jel tako? Što mi možemo dobiti u opoziciji? Mi nećemo preslagivati ništa, ali ćemo dati svoj glas za proračun', rekao je Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika. Za proračun, već se vidi, neće Kerum imati problema, a prema svemu sudeći neće biti problema ni za kontrolu u Vijeću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene