Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vaš glas

Gradonačelnik prevario građane: Obećao jaslice pred kamerama, a sad izbjegava novinare

Vaš glas (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Vaš glas (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vaš glas: Opuzen (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vaš glas: Opuzen (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vaš glas (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
Gradonačelnik Opuzena obećao je kako će u novom proračunu osigurati novac za jaslice, no proračun je krajem godine - izglasan, ali za jaslice novac nije osiguran. Građani su u najmanju ruku ljutiti.

Tridesetak obitelji u Opuzenu nema kamo sa svojom djecom do tri godine, jaslice u gradu ne postoje.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica - 1 KADROVSKA KRIŽALJKA Malenica o razlozima odlaska iz Vlade ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: Poslao je savjet budućem ministru Andrej Plenković skupio 76 potpisa Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili smatraju li da je Domovinski pokret od HDZ-a dobio previše, premalo ili dovoljno: Pogledajte rezultate glasanja

Marija je majka šestomjesečne djevojčice i za sada ne može planirati povratak na posao. ''Bez jaslica ništa. Teško je. Tko ima doma nekoga ok, snađe se, tko nema ili moraju plaćati ženu ili nekoga, uglavnom moramo se snalaziti kako znamo'', požalila se Marija.

Dnevnik Nove TV u studenom je snimio priču o ovome problemu i tada je gradonačelnik Ivo Mihaljević rekao kako će napraviti sve da se osnuju jaslice.

No proračun je izglasan, a novac za jaslice nije osiguran. Građani se osjećaju izigrani. ''Ljuta, ljut je svatko sigurno tko nema nekoga doma'', kaže Marija.

Gradonačelnika Opuzena htjeli smo pitati zašto nije ispunio obećanje koje je dao pred našim kamerama no još ne javlja nam se na telefon, a u u redu kažu kako je odsutan zbog kratkog službenog putovanja.

Gradska oporba kaže, vlast nema volje riješiti ovaj problem. Svi su svjesni da je proračun od oko 7 milijuna kuna nedovoljan, ali načina kažu ima.

''Mi smo kao opozicija predložili nekoliko amandmana, među ostalim i o izgradnji dječjeg vrtića s jaslicama i na koji način doći do sredstava, njih to ništa nije zanimalo'', rekao je Jure Stanić, nezavisni gradski vijećnik.

''Nema para i teška je situacija, ali da se jedan dio mogao bar, kao na primjer neke predradnje, znači da se traži dodatni prostor u sklopu vrtića, da se pokuša nešto napraviti onda bi rekao ok trude se, ne može se trenutno, takva je situacija, možda kroz rebalans, ali uopće se ne vidi nada da će se išta promijeniti'', rekao je Elvis iz Opuzena.

Opuzen živi samo dva mjeseca ljeti, kažu građani. Žale se i kako Turistička zajednica postoji samo na papiru, u gradu nema Ureda za EU fondove. A Opuzen je grad koji nema ni Dom kulture.

''Ovom gradu nedostaje hobija za djecu, ovdje nemate glazbene škole, nemate igrališta dovoljno, nemate jaslice, nema puno toga. Bar te jaslice da se osiguraju bilo bi nam lakše, ako ništa bar bi žene mogle ići raditi'', istaknula je Manuela iz Opuzena.

Žalimo se kako nam mladi odlaze, kako starimo kao nacija, nema posla - a s druge strane, ovdje u Opuzenu brojne mlade obitelji se šire, ne misle napuštati Hrvatsku, posao ih čeka - ali lokalna vlast jaslice očito ne smatra prioritetom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene