Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme im ugrozilo i egzistenciju

'Sav trud seljaka ove godine je uništen i bio je uzaludan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Farma krava u Lukaču uništena je i pokazuje o kakvom se jakom nevremenu radi.

Potresni prizori iz slavonskih gradova, sela, voćnjaka, staja... Tri županije su dobrim dijelom poharane nevremenom - Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Brodsko-posavska.

Pročitajte i ovo U Slavoniju stigli kontejneri - 1 privremeni dom Civilna zaštita dostavlja kontejnere za obitelji kojima su kuće uništene, obitelji u Slavoniji potresene: "Najmlađa kćer par dana nije htjela jesti" Očaj nakon nevremena u Slavoniji, ilustracija - 1 Tuga i očaj Nevjerojatni problemi i šteta u Slavoniji nakon nevremena: "Ja nemam majstora, nemam čim platiti"

Krovovi su letjeli i po sto metara, urodi više ne postoje, stoka u vodi do koljena... Lokalni čelnici obećavaju pomoć. S Josipom Budimirom gradonačelnikom Kutjeva razgovarao je Andrija Jarak.

O kojim štetama govorimo?

Šteta je ogromna i neizmjerna, pogotovo na stambenim objektima jer olujno nevrijeme popraćeno jakim vjetrom porušilo je krovove na više od 20-ak objekata u Kutjevu. Štete su nastale i na poljoprivrednim površinama. Sav trud našeg seljaka ove godine je uništen i bio je uzaludan. Većini naših seljaka to je jedini izvor prihoda i mislim da će teško preživjeti ovu godinu. Upitna im je i egzistencija. Nadam se da ćemo i zajedno s gradom i institucijama države učiniti sve da pomognu u ovoj situaciji da saniramo novonastalu štetu.

Tko će ispatiti odštetu kad nemamo Sabor, a Povjerenstva ne rade? Što očekujete?

Od sinoć su sve službe grada na terenu, svi su uključeni i pomažu našim sugrađanima. Što se tiče šteta, učinit ćemo sve što je moguće i u našoj nadležnosti, Vjerujem da će župan proglasiti elementarnu nepogodu, pa će građani moći prijaviti nastale štete i onda ćemo ići prema državi i nadam se da će nam se izaći ususret i omogućiti nam sredstva da se pomogne našem seljaku.

Seljaci su se žalili da nisu dobili odštetu ni od prije nekoliko godina i kažu da dobiju manje od onoga što prijave u zahtjevu za odštetu.

U većini slučajeva ne dobijemo iznos koji su potrebni da bi se sanirala cjelokupna šteta. Nadam se da će se ovoga puta Vlada odazvati i da će pomoći Slavoncu i slavonskom čovjeku da uspijemo sanirati ovu novonastalu štetu. Slavonija je devastirana i nadam se da će nam se pomoći.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene