Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od iduće godine

Hrebak najavio niži porez na dohodak: "Euro poduzetnika u Bjelovaru vrijedi više nego u ostatku Hrvatske"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljeno smanjenje stope poreza na dohodak bjelovarski gradski proračun stajat će oko 900 tisuća eura.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak najavio je u četvrtak smanjenje stope poreza na dohodak od iduće godine na 18 posto u nižem i na 28 posto u višem razredu, što će gradski proračun stajati oko 900 tisuća eura.

"Time želimo poručiti da euro poduzetnika u Bjelovaru vrijedi više nego u ostatku Hrvatske, a kada sve zbrojimo, izračunali smo da poduzetnicima na godišnjoj razini omogućujemo uštedu od tri milijuna eura", rekao je na konferenciji za novinare Hrebak.

Većina sugrađana, napomenuo je gradonačelnik, ima plaće u nižem poreznom razredu u kojem će stopa biti smanjena s 20 na 18 posto.
Prihodi od poreza na dohodak veći su za 17 posto nego lani pa grad, kaže Hrebak, ima prostora za provođenje odluke koju gradski vijećnici trebaju izglasati prije stupanja na snagu početkom iduće godine.

Pročitajte i ovo Lava Petrušić Priča je uspješno završena Predivna vijest! Ratnica Lava nastavlja s liječenjem u Hrvatskoj, odobrili joj lijek

Naglasio je da im uspješno povlačenje novca iz EU omogućuje ulaganje u infrastrukturu i privlačenje novih poduzetnika, zahvaljujući kojima se gradski proračun puni bolje.

To će, očekuje, gradu omogućiti da za pet do šest godina ponovno smanji stope poreza koja u nižem razredu minimalno iznosi 15, a u višem 25 posto.

Hrebak je podsjetio da je Grad Bjelovar prije nekoliko godina u potpunosti ukinuo stopu prireza od 12 posto, kao i porez na potrošnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene