Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča je uspješno završena

Predivna vijest! Ratnica Lava nastavlja s liječenjem u Hrvatskoj, odobrili joj lijek

Lava Petrušić
Lava Petrušić Foto: Facebook/Petra Petrušić
Trogodišnja djevojčica Lava Petrušić, za čije su liječenje građani prikupili 2,4 milijuna eura, odsada će terapiju primati u Hrvatskoj preko HZZO-a. Sretnu vijest objavila je Lavina mama Petra na Facebooku.

Petra Petrušić, mama male Lave koja je digla Hrvatsku na noge kad je za njezino liječenje u Americi donacijama skupljeno čak 2,4 milijuna eura, objavila je na Facebooku kako je Povjerenstvo za lijekove KBC-a Zagreb odobrilo lijek maloj Lavi. Podsjetimo, Lava se početkom rujna vratila u Zagreb.

"Povjerenstvo za lijekove KBC Zagreb odobrilo je lijek naziva Risdiplam za djevojčicu Lavu Petrušić ! Ajmo jedan happy dance u komentarima" Ova štorija je uspješno završena ! Naša djevojčica je na dvojnoj terapiji za spinalnu mišićnu atrofiju: dozirana sa Zolgensmom u dobi od 2 godine i 10 mjeseci, a na samom Risdiplamu od starosti 18 mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije nas štedio Slovenski ministar potvrdio uvođenje kontrola na granici i uputio kritike Hrvatskoj: "Više od 40 tisuća ilegalnih prelazaka preko slovenske granice govori sve"

Lava će svoj lijek dobivati preko KBC-a Zagreb financiran od strane HZZO-a! Dozvolite mi da se zahvalim, ne vama na vrhu, bez brige. Želim se zahvaliti Lavinom liječniku koji iako u nezavidnom položaju nikad nije stajao na našem putu. Možda nas nije držao za ruku i hodao s nama, ali nikad nas nije ni sabotirao. Doktore, hvala vam! Povjerenstvo za lijekove - hvala vam !

I za Lavin lijek i za inicijativu promjene Pravilnika o doziranju Zolgensme. Pomakli smo planinu ovim korakom. Uspjeli u onom što su svi mislili da je apsolutno nemoguće i suludo. Vama, vama ovdje hvala što ste izabrali koračati s nama i ispisati ovu jednu nevjerojatnu priču. Mediji, pozivam vas da podijelite ove novosti kako bismo ovu priču zatvorili na pozitivan i sretan način! Lava je uspjela", napisala je Lavina mama na Facebooku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene